

Arriba Nacional Chokolade-cookie
Ingredienser
Chokolade-cookie
125 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%
350 g hvedemel
75 g hakkede nødder, mandler og kakaonibs
5 g hjortetakssalt
200 g blødt smør
100 g rørsukker
200 g brun farin
50 g honning
3 store æg
Stribet chokoladeoblat
200 g hvid chokolade White Vanilla
200 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%
Anretning
200 g hvid chokolade White Vanilla
200 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Chokolade-cookie
-
Bland alle ingredienser godt sammen. Vær dog opmærksom på ikke at arbejde for meget med dejen – den skal kun netop samles.
-
Stil dejen i køleskabet et par timer, og helst natten over.
-
Form dejen i kugler a 70g og læg dem på en bageplade med bagepapir og pres dem let ned til ca. 3 cm tykkelse.
-
Drys kagerne med lidt hasselnødder, mandler og kakaonibs.
-
Bages i en forvarmet ovn på 170 grader i præcis 8 minutter. Kagerne må gerne være bløde og lækre inden i.
-
Køl kagerne ned til stuetemperatur.
Stribet chokoladeoblat
-
Start med at temperere begge chokolader.
-
Smør den hvide chokolade tyndt ud på et plastikark, og brug et takket skraberblad til at lave de tynde striber og lad chokoladen sætte sig ganske lidt.
-
Smør derefter et tyndt lag af den mørke chokolade over. Lige inden den sætter sig, stikkes oblater ud i ønsket størrelse med en skarp udstikker.
-
Lad chokoladeoblaterne sætte sig helt, inden de fjernes fra plastikarket.
Anretning
-
Kom ”prikker” (ca. på størrelse med store ærter) af Chokolade Spread på toppen af hver cookie.
-
Placér en stribet oblat på toppen. Ved hjælp en af en ”crème brûlée-brænder” smelter du forsigtigt overfladen af chokoladen, så oblaten smelter over cookien.
-
Servér enten med det samme, eller lad ”chokoladelåget” sætte sig.
Ingredienser
- Arriba Nacional 68%
110 DKK
- UdsolgtPiemonte Hazelnuts
78 DKK
- White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
Af Summerbird Organic 9. Oktober 2025Verdens vildeste chokoladekage
Af Summerbird Organic 3. Oktober 2025Eclair med Amber Blond, mandelpraliné og pære
Af Summerbird Organic 26. September 2025Mandel-frangipane med pære og hvid chockoladeganache
Af Summerbird Organic 26. September 2025Ferskenroulade med friske hindbær, White Vanilla-cremeux og hindbærmarcipan










