Arriba Nacional Chokolade-cookie

Arriba Nacional Chokolade-cookie

Af Summerbird Organic 21. Februar 2025

Ingredienser 

 

Chokolade-cookie 

125 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%  

350 g hvedemel 

75 g hakkede nødder, mandler og kakaonibs 

5 g hjortetakssalt 

200 g blødt smør 

100 g rørsukker 

200 g brun farin 

50 g honning 

3 store æg 

 

Stribet chokoladeoblat 

200 g hvid chokolade White Vanilla 

200 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%

 

Anretning 

200 g hvid chokolade White Vanilla 

200 g mørk chokolade Arriba Nacional 68% 

  

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Chokolade-cookie

  • Bland alle ingredienser godt sammen. Vær dog opmærksom på ikke at arbejde for meget med dejen – den skal kun netop samles. 

     

  • Stil dejen i køleskabet et par timer, og helst natten over. 

     

  • Form dejen i kugler a 70g og  læg dem på en bageplade med bagepapir og pres dem let ned til ca. 3 cm tykkelse. 

     

  • Drys kagerne med lidt hasselnødder, mandler og kakaonibs. 

     

  • Bages i en forvarmet ovn på 170 grader i præcis 8 minutter. Kagerne må gerne være bløde og lækre inden i. 

     

  • Køl kagerne ned til stuetemperatur. 

    02

    Stribet chokoladeoblat

    • Start med at temperere begge chokolader. 

       

    • Smør den hvide chokolade tyndt ud på et plastikark, og brug et takket skraberblad til at lave de tynde striber og lad chokoladen sætte sig ganske lidt. 

       

    • Smør derefter et tyndt lag af den mørke chokolade over. Lige inden den sætter sig, stikkes oblater ud i ønsket størrelse med en skarp udstikker. 

       

    • Lad chokoladeoblaterne sætte sig helt, inden de fjernes fra plastikarket. 

    03

    Anretning

    • Kom ”prikker” (ca. på størrelse med store ærter) af Chokolade Spread på toppen af hver cookie. 

       

    • Placér en stribet oblat på toppen. Ved hjælp en af en ”crème brûlée-brænder” smelter du forsigtigt overfladen af chokoladen, så oblaten smelter over cookien. 

       

    • Servér enten med det samme, eller lad ”chokoladelåget” sætte sig. 

    04

    Ingredienser

    Se andre opskrifter