

Arriba Nacional Chokolade-cookie
Ingredienser
Chokolade-cookie
125 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%
350 g hvedemel
75 g hakkede nødder, mandler og kakaonibs
5 g hjortetakssalt
200 g blødt smør
100 g rørsukker
200 g brun farin
50 g honning
3 store æg
Stribet chokoladeoblat
200 g hvid chokolade White Vanilla
200 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%
Anretning
200 g hvid chokolade White Vanilla
200 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Chokolade-cookie
-
Bland alle ingredienser godt sammen. Vær dog opmærksom på ikke at arbejde for meget med dejen – den skal kun netop samles.
-
Stil dejen i køleskabet et par timer, og helst natten over.
-
Form dejen i kugler a 70g og læg dem på en bageplade med bagepapir og pres dem let ned til ca. 3 cm tykkelse.
-
Drys kagerne med lidt hasselnødder, mandler og kakaonibs.
-
Bages i en forvarmet ovn på 170 grader i præcis 8 minutter. Kagerne må gerne være bløde og lækre inden i.
-
Køl kagerne ned til stuetemperatur.
Stribet chokoladeoblat
-
Start med at temperere begge chokolader.
-
Smør den hvide chokolade tyndt ud på et plastikark, og brug et takket skraberblad til at lave de tynde striber og lad chokoladen sætte sig ganske lidt.
-
Smør derefter et tyndt lag af den mørke chokolade over. Lige inden den sætter sig, stikkes oblater ud i ønsket størrelse med en skarp udstikker.
-
Lad chokoladeoblaterne sætte sig helt, inden de fjernes fra plastikarket.
Anretning
-
Kom ”prikker” (ca. på størrelse med store ærter) af Chokolade Spread på toppen af hver cookie.
-
Placér en stribet oblat på toppen. Ved hjælp en af en ”crème brûlée-brænder” smelter du forsigtigt overfladen af chokoladen, så oblaten smelter over cookien.
-
Servér enten med det samme, eller lad ”chokoladelåget” sætte sig.
Ingredienser
- Arriba Nacional 68%
110 DKK - Piemonte Hazelnuts
78 DKK - White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 7. Marts 2025
Amber-urtepotte med krystalliseret chokolade og chokoladeblomst
- Af Summerbird Organic 14. Februar 2025
Flødebolle i chokoladetærte
- Af Summerbird Organic 7. Februar 2025
Verdens vildeste chokoladekage
- Af Summerbird Organic 17. Januar 2025
Mandel-frangipane med pære og hvid chockoladeganache