

Gudernes drik
Ingredienser
1 stang vanilje
1 tsk. smør
1 tsk. kakaopulver
4 cm kanelstang
1 lille stump chili
1 ltr. sødmælk
1 spsk. rørsukker
200 g mørk Summerbird chokolade, Amazonas 61%
Lidt flødeskum
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Fremgangsmåde
- Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i en smule af rørsukkeret med den flade side af en kniv.
- Kom smørret i en tykbundet gryde, og lad det bruse op. Sauter vaniljekorn, vaniljestang, kakaopulver, kanelstang og chili ganske kort heri.
- Tilsæt mælk, hakket chokolade og rørsukker, og bring det langsomt tæt på kogepunktet under omrøring, til chokoladen er smeltet. Mælken må ikke koge!
- Tag gryden af varmen, og lad chokoladen trække med krydderierne yderligere 5 min.
- Sigt chokoladen over i en ren gryde, varm op, og server straks. Pynt med flødeskum.
Ingredienser
- Amazonas 61%
70 DKK - Amazonas 61%
130 DKK
Se andre opskrifter
- Af Thomas Herman 19. September 2023
Klassisk vaniljeis, Amber Caramel & lun Amber-sauce
- Af Thomas Herman 7. September 2023
Amber Noir-tærte - Blueberry & Caramel
- Af Thomas Herman 10. August 2023
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
- Af Thomas Herman 10. Juli 2023
Iscreme af Amber Classic-Chokolade, hasselnøddeolie & Baerii Kaviar