

Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
Dessert til 6 personer
Ingredienser
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
250 g mørk chokolade - Amazonas 61%
1 stang vanilje
150 g rørsukker
5 dl piskefløde
5 dl sødmælk
10 stk. past. æggeblommer
1 knsp. salt
Jordbær marineret i hyldeblomst og vanilje
1 tsk. rørsukker
1/2 stang vanilje
600 g friske danske jordbær, skyllet og skåret i kvarte
2 dl. koncentreret hyldeblomst saft
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
- Hak 200 g chokolade fint, kom den i en skål og stil den til side.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af rørsukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Kom fløde, mælk, vaniljesukker, rørsukker, den tomme vaniljestang og salt i en gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring.
- Under omrøring hældes den varme masse over æggeblommerne lidt efter lidt.
- Kom det hele tilbage i gryden, og varm massen stille og roligt op, under konstant omrøring til omkring 75°, eller til massen begynder at blive tyk og cremet.
- Træk herefter cremen fra varmen, fjern vaniljestangen og pisk den hakkede chokolade i lidt efter lidt, til den er smeltet ud i cremen.
- Køl herefter cremen ned, sigt den igennem en fin sigte og kør den på en ismaskine. Når iscremen køres på ismaskine, rives de resterende 50 g chokolade i isen.
Jordbær marineret i hyldeblomst og vanilje
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i rørsukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Kom jordbærrene i en passende skål og vend dem sammen med vaniljesukkeret. Hæld herefter hyldeblomstsaft på, vend alt sammen og lad det marinere 30 minutter.
Servering
- Fordel de marinerede jordbær i bunden af 6 stk. afkølede cocktail glas eller lignede.
- Kom en pæn kugle iscreme på toppen. Servér desserten straks.
Ingredienser
- Amazonas 61%
70 DKK - Amazonas 61%
130 DKK
Se andre opskrifter
- Af Thomas Herman 19. September 2023
Klassisk vaniljeis, Amber Caramel & lun Amber-sauce
- Af Thomas Herman 7. September 2023
Amber Noir-tærte - Blueberry & Caramel
- Af Thomas Herman 10. August 2023
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
- Af Thomas Herman 10. Juli 2023
Iscreme af Amber Classic-Chokolade, hasselnøddeolie & Baerii Kaviar