Julekage med tranebær, appelsinskal og varme krydderier.

Julekage med tranebær, appelsinskal og varme krydderier.

Af Summerbird Organic 12. December 2025

Ingredienser 

Romsirup 

1 dl rom
1 dl appelsinjuice
100 g sukker


Julekage

150 g tørrede tranebær
1 dl rom
250 g smør
Fintrevet skal af 4 økologiske appelsiner 
5 store æg
250 g brun farin
250 g hvedemel
100 g mandelmel
15 g bagepulver
15 g pebernødkrydderi
Smeltet smør til pensling
1 dl rørsukker
 

 

Glasur

500 g flormelis
40 g pasteuriserede æggehvider
Saft af 1/2 citron

 

Chokoladepynt

200 g hakket Arriba Nacional 68%
Frysetørret hindbærpulver
1 æske Summerbird Winter Edition 
1 dl flormelis

 

 

OBS. Opskriften passer til ca. 8 personer. 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Romsirup 

  • Bring alle ingredienserne i kog i en gryde.

  • Sæt til side. 

02

Julekage

  • Hæld tranebær og rom i en lufttæt beholder og lad dem trække på køl minimum natten over, men gerne længere.  

  • Smelt smørret ved svag varme og tilsæt appelsinskal.

  • Pisk æg og brun farin sammen.

  • Hæld forsigtigt det smeltede smør i æggeblandingen under omrøring.

  • Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og pebernødkrydderi og vend det i æggeblandingen sammen med tranebærrene.  

  • Pensl en Kougelhopf-kageform med smeltet smør og drys med rørsukker, så indersiden er dækket.

  • Fyld kageformen med dejen til ca. 1 cm fra kanten og bag ved 170 grader varmluft i 35 – 45 minutter, eller til kagen er færdigbagt.

  • Hæld romsiruppen over kagen straks efter bagning.

  • Afkøl den færdigbagte kage i formen.

03

Glasur

  • Rør alle ingredienserne godt sammen og tilsæt eventuelt lidt ekstra æggehvider, så du ender med en sej og tyk glasur, der kan holde sig selv, men samtidig flyder lidt ud.

  • Hæld glasuren i en sprøjtepose og sæt til side.

04

Chokoladepynt

  • Temperér chokoladen.

  • Smør 2 spsk. chokolade ud på et plasticark og lav ensartede striber på chokoladen ved at skrabe på langs med et skrabeblad med tænder.

  • Drys plastikarket med frysetørrede hindbær og fold striberne over hinanden, så du får små dråbeformede chokoladestriber. Lad chokoladen sætte sig på køl.

  • Adskil forsigtigt hver enkelt “chokoladedråbe” og lim dem sammen med et stykke Winter Edition-chokolade ved hjælp af smeltet chokolade. Lad chokoladen sætte sig.

05

Anretning

  • Tag kagen ud af formen og dæk med glasuren - vær ikke bange for, at det ikke bliver helt perfekt, ensartet og glat. Ujævnhederne vil kun tilføje til sneeffekten senere i processen.

  • Sæt forsigtigt chokoladepynten på kagen. Brug om nødvendigt lidt ekstra glasur til at holde chokoladerne på plads.

  • Drys kagen let med flormelis ved servering.

06

Ingredienser

Se andre opskrifter