

Julekage med tranebær, appelsinskal og varme krydderier.
Ingredienser
Romsirup
1 dl rom
1 dl appelsinjuice
100 g sukker
Julekage
150 g tørrede tranebær
1 dl rom
250 g smør
Fintrevet skal af 4 økologiske appelsiner
5 store æg
250 g brun farin
250 g hvedemel
100 g mandelmel
15 g bagepulver
15 g pebernødkrydderi
Smeltet smør til pensling
1 dl rørsukker
Glasur
500 g flormelis
40 g pasteuriserede æggehvider
Saft af 1/2 citron
Chokoladepynt
200 g hakket Arriba Nacional 68%
Frysetørret hindbærpulver
1 æske Summerbird Winter Edition
1 dl flormelis
OBS. Opskriften passer til ca. 8 personer.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Romsirup
-
Bring alle ingredienserne i kog i en gryde.
-
Sæt til side.
Julekage
-
Hæld tranebær og rom i en lufttæt beholder og lad dem trække på køl minimum natten over, men gerne længere.
-
Smelt smørret ved svag varme og tilsæt appelsinskal.
-
Pisk æg og brun farin sammen.
-
Hæld forsigtigt det smeltede smør i æggeblandingen under omrøring.
-
Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og pebernødkrydderi og vend det i æggeblandingen sammen med tranebærrene.
-
Pensl en Kougelhopf-kageform med smeltet smør og drys med rørsukker, så indersiden er dækket.
-
Fyld kageformen med dejen til ca. 1 cm fra kanten og bag ved 170 grader varmluft i 35 – 45 minutter, eller til kagen er færdigbagt.
-
Hæld romsiruppen over kagen straks efter bagning.
-
Afkøl den færdigbagte kage i formen.
Glasur
-
Rør alle ingredienserne godt sammen og tilsæt eventuelt lidt ekstra æggehvider, så du ender med en sej og tyk glasur, der kan holde sig selv, men samtidig flyder lidt ud.
-
Hæld glasuren i en sprøjtepose og sæt til side.
Chokoladepynt
-
Temperér chokoladen.
-
Smør 2 spsk. chokolade ud på et plasticark og lav ensartede striber på chokoladen ved at skrabe på langs med et skrabeblad med tænder.
-
Drys plastikarket med frysetørrede hindbær og fold striberne over hinanden, så du får små dråbeformede chokoladestriber. Lad chokoladen sætte sig på køl.
-
Adskil forsigtigt hver enkelt “chokoladedråbe” og lim dem sammen med et stykke Winter Edition-chokolade ved hjælp af smeltet chokolade. Lad chokoladen sætte sig.
Anretning
-
Tag kagen ud af formen og dæk med glasuren - vær ikke bange for, at det ikke bliver helt perfekt, ensartet og glat. Ujævnhederne vil kun tilføje til sneeffekten senere i processen.
-
Sæt forsigtigt chokoladepynten på kagen. Brug om nødvendigt lidt ekstra glasur til at holde chokoladerne på plads.
-
Drys kagen let med flormelis ved servering.
Ingredienser
- Arriba Nacional 68%
110 DKK
- Winter Edition
158 DKK
Se andre opskrifter
Af Summerbird Organic 5. December 2025Peberkagegris med glasur og Summerbird Landgrise
Af Summerbird Organic 27. November 2025Risalamande-fromage med Vanilla & Amber og kirsebærcoulis
Af Summerbird Organic 14. November 2025Millefuille
Af Summerbird Organic 16. Oktober 2025Arriba Nacional Chokolade-cookie








