Jordbærtærte med hvid chokolade

Af Summerbird Organic 23. Juni 2025

Ingredienser 

Mørdej

185 g hvedemel 

100 g koldt smør i små tern 

30 g ristet hasselnødde-/mandelmel 

75 g florsukker 

1 lille æg 

Lidt vanilje 

Lidt havsalt 

  

 

Vaniljecreme 

4 dl Mælk 

1,5 dl fløde 

90 g sukker 

Korn fra ½ vaniljestang. 

90 g æggeblommer 

50 g maizena 

1 dl mælk 

50 g smør 

 

Mazarin

100 g smør 

100 g rørsukker 

50 g marcipan 

1 æg 

20 g æggeblommer 

75 g ristet mandelmel 

20 g hvedemel 

 

Buede oblater af hvid chokolade 

100 g hvid chokolade White Vanilla 

 

Anretning

2 spsk Abrikosmarmelade 

1 spsk vand 

50g Mørk chokolade Amazonas 61% 

500g Friske jordbær 

 

Opskriften passer til ca. 10 små tærter.

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Mørdej  

  • Start med at ælte smørret sammen med melet. Brug fingrene, det er mest effektivt. 

  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt forsigtig til dejen har samlet sig. Lad endelig være med at ælte dejen for meget, da dejen så vil trække sig sammen under bagning og bunden vil blive sej og ikke sprød.   

  • Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile i køleskabet i minimum 2 timer, men helst natten over.   

  • Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir 

  • Stik dejen ud, så den passer i de ønskede forme. 

  • Formene ”fores” med mørdejen og stilles på køl et par timer. 

02

Vaniljecreme

  • Varm mælk og fløde op i en gryde. 

  • Pisk vanilje, sukker, æggeblomme, maizena og mælk til en luftig masse. 

  • Tilsæt den varme mælk til æggeblommemassen. 

  • Hæld massen tilbage i gryden og bring den forsigtig i kog under konstant piskning. 

  • Så snart det koger, tilsættes smørret og gryden tages af varmen. 

  • Kom cremen i en lufttæt beholder og stil den i køleskabet. 

  • Når cremen er kølet helt ned, piskes den igennem og vendes med 100 g stift pisket flødeskum. Det er vigtigt at fløden er pisket stift, ellers bliver cremen for blød at arbejde med. 

03

Mazarinmasse

  • Rør smør, sukker og marcipan til en glat og ensartet masse. 

  • Tilsæt æggene lidt ad gangen under stadig omrøring. 

  • Tilsæt mandelmel og hvedemel. 

  • Hæld dejen i en sprøjtepose og lad stå køligt indtil brug. 

  • Fyld tærten ca. 2/3 op med mazarinmasse. 

  • Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tjek at kagen er gylden og bagt, men stadig saftig og lækker. 

04

Buede oblater af hvid chokolade

  • Temperér chokoladen 

  • Smør chokoladen tyndt ud på et plastikark 

  • Inden chokoladen sætter sig helt, udstikkes chokoladen med en rund udstikker på størrelse med en tikrone. Der skal mindst være 3 oblater pr. kage. 

  • Imens chokoladen er blød fikseres plastikarket i en buet form ved at placere et rør/ en kagering med Ø 6-8 cm i hver ende af plastikarket. 

  • Lad chokoladen sætte sig helt. 

05

Anretning 

  • Pensl tærten med smeltet mørk chokolade. 

  • Når chokoladen har sat sig, sprøjtes en gavmild top vaniljecreme på tærten 

  • Placér halverede friske jordbær omkring vaniljecremen. 

  • Lun abrikosmarmelade med 1 spsk. vand – og pensl jordbærrene med ”marmeladesiruppen”. 

  • Pynt med de hvide chokoladeoblater og eventuelt friske mynteskud. 

06

Ingredienser

Se andre opskrifter