Jordbærtærte med hvid chokolade
Ingredienser
Mørdej
185 g hvedemel
100 g koldt smør i små tern
30 g ristet hasselnødde-/mandelmel
75 g florsukker
1 lille æg
Lidt vanilje
Lidt havsalt
Vaniljecreme
4 dl Mælk
1,5 dl fløde
90 g sukker
Korn fra ½ vaniljestang.
90 g æggeblommer
50 g maizena
1 dl mælk
50 g smør
Mazarin
100 g smør
100 g rørsukker
50 g marcipan
1 æg
20 g æggeblommer
75 g ristet mandelmel
20 g hvedemel
Buede oblater af hvid chokolade
100 g hvid chokolade White Vanilla
Anretning
2 spsk Abrikosmarmelade
1 spsk vand
50g Mørk chokolade Amazonas 61%
500g Friske jordbær
Opskriften passer til ca. 10 små tærter.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Mørdej
-
Start med at ælte smørret sammen med melet. Brug fingrene, det er mest effektivt.
-
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt forsigtig til dejen har samlet sig. Lad endelig være med at ælte dejen for meget, da dejen så vil trække sig sammen under bagning og bunden vil blive sej og ikke sprød.
-
Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile i køleskabet i minimum 2 timer, men helst natten over.
-
Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir
-
Stik dejen ud, så den passer i de ønskede forme.
-
Formene ”fores” med mørdejen og stilles på køl et par timer.
Vaniljecreme
-
Varm mælk og fløde op i en gryde.
-
Pisk vanilje, sukker, æggeblomme, maizena og mælk til en luftig masse.
-
Tilsæt den varme mælk til æggeblommemassen.
-
Hæld massen tilbage i gryden og bring den forsigtig i kog under konstant piskning.
-
Så snart det koger, tilsættes smørret og gryden tages af varmen.
-
Kom cremen i en lufttæt beholder og stil den i køleskabet.
-
Når cremen er kølet helt ned, piskes den igennem og vendes med 100 g stift pisket flødeskum. Det er vigtigt at fløden er pisket stift, ellers bliver cremen for blød at arbejde med.
Mazarinmasse
-
Rør smør, sukker og marcipan til en glat og ensartet masse.
-
Tilsæt æggene lidt ad gangen under stadig omrøring.
-
Tilsæt mandelmel og hvedemel.
-
Hæld dejen i en sprøjtepose og lad stå køligt indtil brug.
-
Fyld tærten ca. 2/3 op med mazarinmasse.
-
Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tjek at kagen er gylden og bagt, men stadig saftig og lækker.
Buede oblater af hvid chokolade
-
Temperér chokoladen
-
Smør chokoladen tyndt ud på et plastikark
-
Inden chokoladen sætter sig helt, udstikkes chokoladen med en rund udstikker på størrelse med en tikrone. Der skal mindst være 3 oblater pr. kage.
-
Imens chokoladen er blød fikseres plastikarket i en buet form ved at placere et rør/ en kagering med Ø 6-8 cm i hver ende af plastikarket.
-
Lad chokoladen sætte sig helt.
Anretning
-
Pensl tærten med smeltet mørk chokolade.
-
Når chokoladen har sat sig, sprøjtes en gavmild top vaniljecreme på tærten
-
Placér halverede friske jordbær omkring vaniljecremen.
-
Lun abrikosmarmelade med 1 spsk. vand – og pensl jordbærrene med ”marmeladesiruppen”.
-
Pynt med de hvide chokoladeoblater og eventuelt friske mynteskud.
Ingredienser
- Amazonas 61%
78 DKK
- White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 4. Juli 2025
Hvid chokolade-tiramisu
- Af Summerbird Organic 5. Juni 2025
Rabarberkage med hvid chokolademousse
- Af Summerbird Organic 23. Maj 2025
Passionsfrugt fromage med hvid chokolade og rabarber
- Af Summerbird Organic 16. Maj 2025
Rabarber-Sarah Bernhardt