Kirsebærtærte

Kirsebærtærte

Tærte med kirsebær ganache, syltede kirsebær & kirsebær marengs

Ingredienser

Kirsebær ganache

Kirsebær ganache
1/2 dl fløde
1,25 dl koncenteret kirsebær saft
50 g smør
120 g Guayas 71%
1 knivspids salt

Kirsebær marengs

125 g æggehvide
200 g sukker
1 dl vand
1 spsk kirsebærpulver

Andet

12 stk. Tartelet - Amazonas 61%, chokolade skåle (Kan købes i vores Chocolaterier)
syltede kirsebær af bedste kvalitet
evt. kirsebær pulver
rød syre

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Kirsebær ganache

  • Hak chokoladen fint, skær smørret i tern og sæt på køl. Lun fløde, kirsebærsaft og salt, tilsæt den hakkede chokolade og lad den smelte ud heri, under omrøring.
  • Træk gryden fra varmen og lad massen falde en smule i temperatur.
  • Pisk herefter den kolde smør i lidt efter lid.
  • Når ganachen er stuetemperatur, fordeles den i de 12 chokolade skåle.
  • Sæt chokolade skålene på køl natten over eller indtil ganachen har sat sig.
02

Kirsebær marengs

  • Kom sukker og vand i en kasserolle og kog til det opnår 117 grader på et sukkertermometer.
  • Kom æggehviderne i en passende skål og pisk dem til en let skum. Det kan varmt anbefales at bruge en maskine eller håndmikser til denne proces.
  • Tilsæt herefter sukkerlagen til de piskede æggehvider, lidt efter lidt under konstant piskning.
  • Når sukkerlagen er pisket sammen med æggehviderne tilsættes kirsebærpulveret lidt af gangen.
  • Pisk herefter marengsen helt kold og stiv og kom den i en sprøjte pose med en stjernetyl og kom på køl.
03

Servering

  • Tag chokolade skålene ud fra køl 5 minutter før servering.

  • Fordel dem herefter på 6 tallerkner og pynt hver chokolade skål med syltede kirsebær og sprøjt marengsen på toppen.

  • Drys herefter med en smule kirsebærpulver og pynt med lidt rød syre. Serverer evt. tærterne med en god vanilje is.

Se andre opskrifter