Kirsebærtærte
Tærte med kirsebær ganache, syltede kirsebær & kirsebær marengs
Ingredienser
Kirsebær ganache
1/2 dl fløde
1,25 dl koncenteret kirsebær saft
50 g smør
120 g Guayas 71%
1 knivspids salt
Kirsebær marengs
125 g æggehvide
200 g sukker
1 dl vand
1 spsk kirsebærpulver
Andet
12 stk. Tartelet - Amazonas 61%, chokolade skåle (Kan købes i vores Chocolaterier)Syltede kirsebær af bedste kvalitet
Evt. kirsebær pulver
Rød syre
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Kirsebær ganache
- Hak chokoladen fint, skær smørret i tern og sæt på køl. Lun fløde, kirsebærsaft og salt, tilsæt den hakkede chokolade og lad den smelte ud heri, under omrøring.
- Træk gryden fra varmen og lad massen falde en smule i temperatur.
- Pisk herefter den kolde smør i lidt efter lid.
- Når ganachen er stuetemperatur, fordeles den i de 12 chokolade skåle.
- Sæt chokolade skålene på køl natten over eller indtil ganachen har sat sig.
Kirsebær marengs
- Kom sukker og vand i en kasserolle og kog til det opnår 117 grader på et sukkertermometer.
- Kom æggehviderne i en passende skål og pisk dem til en let skum. Det kan varmt anbefales at bruge en maskine eller håndmikser til denne proces.
- Tilsæt herefter sukkerlagen til de piskede æggehvider, lidt efter lidt under konstant piskning.
- Når sukkerlagen er pisket sammen med æggehviderne tilsættes kirsebærpulveret lidt af gangen.
- Pisk herefter marengsen helt kold og stiv og kom den i en sprøjte pose med en stjernetyl og kom på køl.
Servering
-
Tag chokolade skålene ud fra køl 5 minutter før servering.
-
Fordel dem herefter på 6 tallerkner og pynt hver chokolade skål med syltede kirsebær og sprøjt marengsen på toppen.
-
Drys herefter med en smule kirsebærpulver og pynt med lidt rød syre. Serverer evt. tærterne med en god vanilje is.
Ingredienser
- Guayas 71%
74 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 13. September 2024
Choux au Craquelin
- Af Summerbird Organic 6. September 2024
Istærte med Amber Caramel
- Af Summerbird Organic 28. August 2024
Chokoladetærte Guayas 71 % med kaffeganache
- Af Summerbird Organic 22. August 2024
"Kiksekage" med mørk chokolade Guayas 71 %