Klassisk rødgrød
Ingredienser
Klassisk rødgrød
500 g jordbær, rensede og rengjorte
1/2 vaniljestang
75 g rørsukker
1 dl god ribssaft
Kartoffelmel
Saft af 1 citron
Hvid chokolade flødeskum
100 g hvid chokolade, Summerbird White Vanilla
5 dl piskefløde
1/2 vaniljestang
Andet
1 pose Summerbird raspberry mandler
Friske jordbær, rensede, rengjorte og skåret i kvarte
Friske hindbær, rengjorte
Citron melisse
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Klassisk rødgrød
- Halver jordbærrene hvis de er store.
- Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Kog ribssaft, rørsukker, vanilje-rørsukkeret og den halve tomme vaniljestang op.
- Kom jordbærrene heri og kog dem igennem et par minutter til de er næsten møre. Rør herefter kartoffelmel ud i lidt vand.
- Træk gryden væk fra varmen og tilsæt kartoffelmelet lidt ad gangen under omrøring til grøden får den ønskede konsistens.
- Når grøden er blevet tilsat kartoffelmelet må den ikke koge igen, da den så bliver ”lang” og får en lidt klisteret konsistens.
- Husk på, at grøden bliver tykkere, når den er afkølet.
- Smag grøden til med citronsaft og evt. en smule rørsukker. Fjern herefter vaniljestangen og køl grøden ned.
Hvid chokolade flødeskum
- Kom fløden i en kasserolle.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt kornene i fløden.
- Hak chokoladen fint og tilsæt ligeledes i fløden.'
- Varm fløden, vaniljekorn og chokoladen forsigtigt op under omrøring til chokoladen er smeltet helt ud i fløden.'
- Kom massen i en passede beholder og sæt den på køl i minimum 4 timer.
- Sigt herefter massen over i en skål og pisk den til samme konsistens som flødeskum - men pas på den ikke bliver overpisket.
Servering
-
Vend ved servering friske kvartede jordbær samt hindbær i grøden. Den må gerne være tæt af bær - Gem lidt bær til pynt.
-
Anret rødgrøden i 4 dybe tallerkner og kom en pæn skefuld af den hvide chokolade-flødeskum på toppen og pynt yderligere med en smule jordbær og hindbær.
-
Drys lidt hakkede raspberry red ud over og pynt evt. med lidt citron melisse.
Ingredienser
- Raspberry Red
66 DKK - White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 17. Januar 2025
Mandel-frangipane med pære og hvid chockoladeganache
- Af Summerbird Organic 27. December 2024
Nytårsdessert 2024
- Af Summerbird Organic 20. December 2024
Julechokoladebar
- Af Summerbird Organic 13. December 2024
Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin