Klassisk rødgrød

Klassisk rødgrød

Af Summerbird Organic 4. Marts 2023

 

Ingredienser

Klassisk rødgrød

500 g jordbær, rensede og rengjorte 

1/2 vaniljestang

 

75 g rørsukker

 

1 dl god ribssaft

 

Kartoffelmel

 

Saft af 1 citron

 

Hvid chokolade flødeskum

100 g hvid chokolade, Summerbird White

 

5 dl piskefløde

 

1/2 vaniljestang

 

Andet

1 pose Summerbird raspberry mandler

 

Friske jordbær, rensede, rengjorte og skåret i kvarte

 

Friske hindbær, rengjorte

 

Citron melisse

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Klassisk rødgrød

  • Halver jordbærrene hvis de er store.
  • Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Kog ribssaft, rørsukker, vanilje-rørsukkeret og den halve tomme vaniljestang op.
  • Kom jordbærrene heri og kog dem igennem et par minutter til de er næsten møre. Rør herefter kartoffelmel ud i lidt vand.
  • Træk gryden væk fra varmen og tilsæt kartoffelmelet lidt ad gangen under omrøring til grøden får den ønskede konsistens.
  • Når grøden er blevet tilsat kartoffelmelet må den ikke koge igen, da den så bliver ”lang” og får en lidt klisteret konsistens.
  • Husk på, at grøden bliver tykkere, når den er afkølet.
  • Smag grøden til med citronsaft og evt. en smule rørsukker. Fjern herefter vaniljestangen og køl grøden ned. 
02

Hvid chokolade flødeskum

  • Kom fløden i en kasserolle.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt kornene i fløden.
  • Hak chokoladen fint og tilsæt ligeledes i fløden.'
  • Varm fløden, vaniljekorn og chokoladen forsigtigt op under omrøring til chokoladen er smeltet helt ud i fløden.'
  • Kom massen i en passede beholder og sæt den på køl i minimum 4 timer.
  • Sigt herefter massen over i en skål og pisk den til samme konsistens som flødeskum - men pas på den ikke bliver overpisket.
03

Servering

  • Vend ved servering friske kvartede jordbær samt hindbær i grøden. Den må gerne være tæt af bær - Gem lidt bær til pynt.

  • Anret rødgrøden i 4 dybe tallerkner og kom en pæn skefuld af den hvide chokolade-flødeskum på toppen og pynt yderligere med en smule jordbær og hindbær.

  • Drys lidt hakkede raspberry red ud over og pynt evt. med lidt citron melisse.

04

Ingredienser

Se andre opskrifter