Matchakugle med hvid chokolade-cremeux

Matchakugle med hvid chokolade-cremeux

Af Summerbird Organic 7. August 2025

Ingredienser

Hvid chokolade- og Matcha-cremeux

125 g sødmælk

125 g piskefløde

1 blad gelatine

60 g æggeblommer

30 g sukker

180 g hvid chokolade White Vanilla

2 g matchapulver

 

 

Hindbærfromage

250 ml piskefløde

150 g hindbærkompot/pure

Skal af 1/2 citron

100 g æggeblommer

75 g florsukker

3 blade gelatine

 

 

Kiks med ristet sesam og fennikelfrø

100 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%

100 g ristede hvide sesam

Et par dråber sesamolie

5 g fennikelfrø

Lidt havsalt

 

 

Mørke chokoladecirkler

100 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%

 

 

Marmoreret chokoladekugle

300 g hvid chokolade White Vanilla

20 g kakaosmør

10 g matchapulver

Lidt frysetørret hindbærpulver

10 stk. halvkugleforme – Ø5cm

 

Opskriften passer til 5 kugler.

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Hvid chokolade- og Matcha-cremeux

  • Udblød gelatinen i koldt vand.
  • Varm fløde og mælk til lige under kogepunktet.
  • Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.
  • Hæld den varme fløde-mælk-blanding over æggeblommerne og pisk det godt sammen.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm under konstant omrøring til 75 grader.
  • Tilsæt den blødgjorte gelatine, matchapulver og den hvide chokolade og blend massen glat med en stavblender.
  • Hældes i en lufttæt beholder og stilles i køleskabet natten over.
02

Hindbærfromage

  • Udblød gelatinen i koldt vand.
  • Pisk æggeblommer, citronskal og florsukker luftige. Det tager lidt tid, så brug en elpisker.
  • Lun hindbærkompotten og smelt gelatinen heri.
  • Vend kompotten i æggeblommemassen og lad den køle lidt af.
  • Pisk piskefløden til den bliver let og luftig.
  • Vend flødeskummen i æggeblommemassen.
  • Hæld fromagen i en sprøjtepose.
03

Kiks med ristet sesam og fennikelfrø

  • Start med at smelte chokoladen over et vandbad.
  • Rør alle ingredienserne i den smeltede chokolade.
  • Læg chokolademassen mellem 2 stykker bagepapir og rul det ud, så tyndt som muligt.
  • Når chokoladen er ved at sætte sig, udstikkes en rund kiks Ø4cm, så den kan placeres inden i den halve chokoladekugle.
04

Chokoladecirkler

  • Temperér chokoladen og hæld den i en sprøjtepose.
  • Klip et lille hul i sprøjteposen og sprøjt en masse cirkler omkring sig selv på et plastikark. Der skal være 5 ”portioner” cirkler.
  • Lad chokoladen sætte sig og fjern forsigtigt chokoladecirklerne fra plastikarket.
05

Marmoreret chokoladekugle

  • Smelt kakaosmørret ved svag varme – det må ikke overstige 32 grader.
  • Blend matchapulveret i kakaosmørret.
  • Farv/marmorér chokoladeformene med det farvede kakaosmør (vær kreativ).
  • Drys derefter formen let med hindbærpulver.
  • Temperér den hvide chokolade.
  • Fyld skallerne med chokolade og lad den stå i ca. 2 minutter så chokoladen danne en skal i formen – men ikke længere ellers bliver skallen for tyk.
  • Tøm skallen for overskydende chokolade.
  • Lad chokoladeskallerne sætte sig i formen.
06

Anretning

  • Fyld den ene skal med matcha-cremeux og den anden med hindbærfromage.
  • Læg en kiks ind i den ene skal.
  • To skaller med forskelligt fyld samles om en chokoladecirkel til en smuk kugle.
  • Saml’ alle kugler på samme måde
07

Ingredienser

Se andre opskrifter