

Matchakugle med hvid chokolade-cremeux
Ingredienser
Hvid chokolade- og Matcha-cremeux
125 g sødmælk
125 g piskefløde
1 blad gelatine
60 g æggeblommer
30 g sukker
180 g hvid chokolade White Vanilla
2 g matchapulver
Hindbærfromage
250 ml piskefløde
150 g hindbærkompot/pure
Skal af 1/2 citron
100 g æggeblommer
75 g florsukker
3 blade gelatine
Kiks med ristet sesam og fennikelfrø
100 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%
100 g ristede hvide sesam
Et par dråber sesamolie
5 g fennikelfrø
Lidt havsalt
Mørke chokoladecirkler
100 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%
Marmoreret chokoladekugle
300 g hvid chokolade White Vanilla
20 g kakaosmør
10 g matchapulver
Lidt frysetørret hindbærpulver
10 stk. halvkugleforme – Ø5cm
Opskriften passer til 5 kugler.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Hvid chokolade- og Matcha-cremeux
- Udblød gelatinen i koldt vand.
- Varm fløde og mælk til lige under kogepunktet.
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.
- Hæld den varme fløde-mælk-blanding over æggeblommerne og pisk det godt sammen.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm under konstant omrøring til 75 grader.
- Tilsæt den blødgjorte gelatine, matchapulver og den hvide chokolade og blend massen glat med en stavblender.
- Hældes i en lufttæt beholder og stilles i køleskabet natten over.
Hindbærfromage
- Udblød gelatinen i koldt vand.
- Pisk æggeblommer, citronskal og florsukker luftige. Det tager lidt tid, så brug en elpisker.
- Lun hindbærkompotten og smelt gelatinen heri.
- Vend kompotten i æggeblommemassen og lad den køle lidt af.
- Pisk piskefløden til den bliver let og luftig.
- Vend flødeskummen i æggeblommemassen.
- Hæld fromagen i en sprøjtepose.
Kiks med ristet sesam og fennikelfrø
- Start med at smelte chokoladen over et vandbad.
- Rør alle ingredienserne i den smeltede chokolade.
- Læg chokolademassen mellem 2 stykker bagepapir og rul det ud, så tyndt som muligt.
- Når chokoladen er ved at sætte sig, udstikkes en rund kiks Ø4cm, så den kan placeres inden i den halve chokoladekugle.
Chokoladecirkler
- Temperér chokoladen og hæld den i en sprøjtepose.
- Klip et lille hul i sprøjteposen og sprøjt en masse cirkler omkring sig selv på et plastikark. Der skal være 5 ”portioner” cirkler.
- Lad chokoladen sætte sig og fjern forsigtigt chokoladecirklerne fra plastikarket.
Marmoreret chokoladekugle
- Smelt kakaosmørret ved svag varme – det må ikke overstige 32 grader.
- Blend matchapulveret i kakaosmørret.
- Farv/marmorér chokoladeformene med det farvede kakaosmør (vær kreativ).
- Drys derefter formen let med hindbærpulver.
- Temperér den hvide chokolade.
- Fyld skallerne med chokolade og lad den stå i ca. 2 minutter så chokoladen danne en skal i formen – men ikke længere ellers bliver skallen for tyk.
- Tøm skallen for overskydende chokolade.
- Lad chokoladeskallerne sætte sig i formen.
Anretning
- Fyld den ene skal med matcha-cremeux og den anden med hindbærfromage.
- Læg en kiks ind i den ene skal.
- To skaller med forskelligt fyld samles om en chokoladecirkel til en smuk kugle.
- Saml’ alle kugler på samme måde
Ingredienser
- Arriba Nacional 68%
110 DKK
- White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 22. August 2025
Kakaobønne med mørk chokolademousse og hindbær
- Af Summerbird Organic 31. Juli 2025
Clafoutis med stikkelsbær/ribs, Amber Classic og hasselnødder fra Piemonte
- Af Summerbird Organic 22. Juli 2025
Tærte med hasselnøddemazarin og hindbærkompot
- Af Summerbird Organic 4. Juli 2025
Hvid chokolade-tiramisu