Risalamande-fromage med Vanilla & Amber og kirsebærcoulis
Ingredienser
Risalamande-fromage
4 blade gelatine
75 g pasteuriserede æggeblommer
75 g flormelis
Korn fra ½ vaniljestang
½ dl sødmælk
300 g færdigkogt risengrød
2,5 dl piskefløde
Kirsebærcoulis
100 g frosne kirsebær
75 g rørsukker
2 spsk. vand
2 stk. stjerneanis
½ brugt vaniljestang
Pynt
200 g finthakket White Vanilla
1 pose Vanilla & Amber
1 spsk. kirsebær- eller hindbærpulver
Opskriften passer til ca. 6 personer.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Risalamande-fromage
-
Udblød gelatinen i koldt vand i 10 minutter.
-
Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje til en luftig æggesnaps.
-
Hæld sødmælken i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
-
Fjern gryden fra varmen og smelt den udblødte gelatine heri.
-
Vend risengrøden i den varme mælk.
-
Fold nu mælk–risengrødsblandingen i æggeblommemassen.
-
Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i risengrødsblandingen.
-
Fordel fromagen i en kugleformet silikoneform og sæt i fryseren i minimum 6 timer – helst natten over.
-
Når fromagehalvkuglerne er frosne, samles de ved at smelte overfladen af hver halvkugle meget lidt på en lun bageplade.
-
Læg dernæst en halvkugle oven på en anden, så du får en hel kugle.
-
Stik en tandstik i hver kugle og sæt dem tilbage i fryseren.
Kirsebærcoulis
- Giv alle ingredienserne et opkog i en gryde.
- Lad det trække i ca. 30 minutter.
- Hæld grydens indhold igennem en fin sigte, så du får en blank og glat coulis.
- Gem eventuelt de siede bær til pandekager, eller brug dem som base i en sandkage.
- Opbevar på køl i en lufttæt beholder.
Pynt
- Smelt chokoladen over et vandbad.
- Hak mandlerne groft.
- Tag forsigtigt en af fromagerne ud af formen og dyp i chokoladen.
- Vend straks i de hakkede mandler - det skal gå stærkt, da chokoladen sætter sig meget hurtigt!
- Sørg for at fromagen er dækket helt med mandler.
- Fortsæt med resten.
- Lad nu den frosne fromage tø langsomt op i køleskabet – det tager ca. 4 timer.
- Drys med kirsebær- eller hindbærpulver, og servér med en skefuld kirsebærcoulis.
Ingredienser
- Vanilla & Amber
66 DKK
- White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
Af Summerbird Organic 14. November 2025Millefuille
Af Summerbird Organic 16. Oktober 2025Arriba Nacional Chokolade-cookie
Af Summerbird Organic 9. Oktober 2025Verdens vildeste chokoladekage
Af Summerbird Organic 3. Oktober 2025Eclair med Amber Blond, mandelpraliné og pære








