Risalamande-fromage med Vanilla & Amber og kirsebærcoulis

Af Summerbird Organic 27. November 2025

Ingredienser

Risalamande-fromage

4 blade gelatine
75 g pasteuriserede æggeblommer
75 g flormelis
Korn fra ½ vaniljestang
½ dl sødmælk
300 g færdigkogt risengrød
2,5 dl piskefløde

 

Kirsebærcoulis

100 g frosne kirsebær
75 g rørsukker
2 spsk. vand
2 stk. stjerneanis
½ brugt vaniljestang

 

Pynt

200 g finthakket White Vanilla
1 pose Vanilla & Amber
1 spsk. kirsebær- eller hindbærpulver

 

Opskriften passer til ca. 6 personer.

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Risalamande-fromage

  • Udblød gelatinen i koldt vand i 10 minutter.

  • Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje til en luftig æggesnaps.

  • Hæld sødmælken i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet.

  • Fjern gryden fra varmen og smelt den udblødte gelatine heri.

  • Vend risengrøden i den varme mælk.

  • Fold nu mælk–risengrødsblandingen i æggeblommemassen.

  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i risengrødsblandingen.

  • Fordel fromagen i en kugleformet silikoneform og sæt i fryseren i minimum 6 timer – helst natten over.

  • Når fromagehalvkuglerne er frosne, samles de ved at smelte overfladen af hver halvkugle meget lidt på en lun bageplade.

  • Læg dernæst en halvkugle oven på en anden, så du får en hel kugle.  

  • Stik en tandstik i hver kugle og sæt dem tilbage i fryseren.

02

Kirsebærcoulis

  • Giv alle ingredienserne et opkog i en gryde.
  • Lad det trække i ca. 30 minutter.
  • Hæld grydens indhold igennem en fin sigte, så du får en blank og glat coulis.
  • Gem eventuelt de siede bær til pandekager, eller brug dem som base i en sandkage.
  • Opbevar på køl i en lufttæt beholder.
03

Pynt

  • Smelt chokoladen over et vandbad.
  • Hak mandlerne groft.
  • Tag forsigtigt en af fromagerne ud af formen og dyp i chokoladen.  
  • Vend straks i de hakkede mandler - det skal gå stærkt, da chokoladen sætter sig meget hurtigt!
  • Sørg for at fromagen er dækket helt med mandler.
  • Fortsæt med resten.
  • Lad nu den frosne fromage tø langsomt op i køleskabet – det tager ca. 4 timer.
  • Drys med kirsebær- eller hindbærpulver, og servér med en skefuld kirsebærcoulis.
04

Ingredienser

Se andre opskrifter