

Stracciatella istærte “Amazonas 61%”. Hindbærcoulis & friske hindbær
Ingredienser
Stracciatella is tærte “Amazonas 61%”
1 vaniljestang
2 æggeblommer
1,5 æggehvider
1/2 dl vand
75 g sukker
2,5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade Amazonas 61%
18 stk. tartelet - Amazonas 61% chokoladeskåle
Hindbærcoulis
300 g frosne hindbær
1 dl vand
100 g sukker
Lidt citronsaft
Andet
25 g mørk chokolade Amazonas 61%
Lidt kakaopulver
Frisk hindbær - 4-5 stykker pr. tærte
Lidt ynglingsgrønt som f.eks rød syre, citronverbena, citronmelisse eller lignende.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Stracciatella is tærte "Amazonas 61%"
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene i en teskefuld sukker.
- Kom æggeblommer og æggehvider i hver sin skål. Kom vand og halvdelen af sukkeret i en gryde og reducerer det ned til en let sirup.
- Pisk æggehviderne let stive og tilsæt herefter, i en tynd stråle, den varme sukkersirup i æggehviderne, mens der piskes konstant. Pisk til æggehviderne er så stive at der kan trækkes “toppe” af dem.
- Pisk æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret, samt vaniljesukker og pisk fløden til en let skum.
- Riv 75 g chokolade i spåner på et rivejern. Gem den resterende chokolade til servering.
- Vend herefter æggeblommer, flødeskum og chokolade spåner sammen og vend afslutningsvis æggehviderne i.
- Kom isen i chokoladeskålene og stryg toppen, således de bliver jævne. Frys herefter is skålene i 24 timer.
Hindbærcoulis
- Kom hindbær, vand og sukker i en gryde og kog hindbærrene forsigtigt i 10 minutter under låg.
- Træk gryden af varmen og sigt hindbær siruppen gennem en fin sigte i en ny gryde. Kasser de kogte hindbær.
- Kog nu hindbær siruppen let ned, indtil den begynder at blive let tyk og danner små bobler på toppen.
-
Smag afslutningsvist siruppen til med lidt citronsaft, kom den i en passende skål og sæt den på køl indtil den er afkølet. Husk siruppen bliver tykkere, når den er kølet ned.
Servering
- Sæt is skålene på et fad og riv den resterende chokolade udover. Drys herefter en smule en smule kakaopulver over tærterne, gennem en sigte.
-
Top afslutningsvist tærterne med lidt friske hindbær samt ynglingsurter. Anret is skålene på 6 tallerkner og hæld lidt hindbær coulis omkring.
Ingredienser
- Amazonas 61%
70 DKK - Amazonas 61%
130 DKK
Se andre opskrifter
- Af Thomas Herman 19. September 2023
Klassisk vaniljeis, Amber Caramel & lun Amber-sauce
- Af Thomas Herman 7. September 2023
Amber Noir-tærte - Blueberry & Caramel
- Af Thomas Herman 10. August 2023
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
- Af Thomas Herman 10. Juli 2023
Iscreme af Amber Classic-Chokolade, hasselnøddeolie & Baerii Kaviar