Stracciatella istærte “Amazonas 61%”. Hindbærcoulis & friske hindbær

Stracciatella istærte “Amazonas 61%”. Hindbærcoulis & friske hindbær

Af Summerbird Organic 30. Juni 2023

Ingredienser

Stracciatella is tærte “Amazonas 61%”

1 vaniljestang

 

2 æggeblommer

 

1,5 æggehvider

 

1/2 dl vand

 

75 g sukker

 

2,5 dl piskefløde

 

100 g mørk chokolade Amazonas 61%

 

18 stk. tartelet - Amazonas 61% chokoladeskåle

 

Hindbærcoulis

300 g frosne hindbær

 

1 dl vand

 

100 g sukker

 

Lidt citronsaft 

 

Andet

25 g mørk chokolade Amazonas 61%

 

Lidt kakaopulver

 

Frisk hindbær - 4-5 stykker pr. tærte

 

Lidt ynglingsgrønt som f.eks rød syre, citronverbena, citronmelisse eller lignende.

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Stracciatella is tærte "Amazonas 61%"

  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene i en teskefuld sukker.
  • Kom æggeblommer og æggehvider i hver sin skål. Kom vand og halvdelen af sukkeret i en gryde og reducerer det ned til en let sirup.
  • Pisk æggehviderne let stive og tilsæt herefter, i en tynd stråle, den varme sukkersirup i æggehviderne, mens der piskes konstant. Pisk til æggehviderne er så stive at der kan trækkes “toppe” af dem.
  • Pisk æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret, samt vaniljesukker og pisk fløden til en let skum.
  • Riv 75 g chokolade i spåner på et rivejern. Gem den resterende chokolade til servering.
  • Vend herefter æggeblommer, flødeskum og chokolade spåner sammen og vend afslutningsvis æggehviderne i.
  • Kom isen i chokoladeskålene og stryg toppen, således de bliver jævne. Frys herefter is skålene i 24 timer.
02

Hindbærcoulis

  • Kom hindbær, vand og sukker i en gryde og kog hindbærrene forsigtigt i 10 minutter under låg.
  • Træk gryden af varmen og sigt hindbær siruppen gennem en fin sigte i en ny gryde. Kasser de kogte hindbær.
  • Kog nu hindbær siruppen let ned, indtil den begynder at blive let tyk og danner små bobler på toppen.
  • Smag afslutningsvist siruppen til med lidt citronsaft, kom den i en passende skål og sæt den på køl indtil den er afkølet. Husk siruppen bliver tykkere, når den er kølet ned. 

03

Servering

  • Sæt is skålene på et fad og riv den resterende chokolade udover. Drys herefter en smule en smule kakaopulver over tærterne, gennem en sigte. 
  • Top afslutningsvist tærterne med lidt friske hindbær samt ynglingsurter. Anret is skålene på 6 tallerkner og hæld lidt hindbær coulis omkring.  

    04

    Ingredienser

    Se andre opskrifter