PÆRE BELLE HELENE “AMAZONAS 61% SYLTEDE PÆRER, VANILJE IS & LUN CHOKOLADESAUCE

PÆRE BELLE HELENE “AMAZONAS 61% SYLTEDE PÆRER, VANILJE IS & LUN CHOKOLADESAUCE

Af Summerbird Organic 22. November 2023

Dessert til 4 personer

Ingredienser

Syltede pærer - laves dagen før

 

4 stk. modne pærer

6 dl hvidvin med noget sødme

4 dl vand

400 g sukker

1 kvist rosmarin

6 peberkorn

1 tsk. fennikelfrø

1 stang vanilje

2 stk. hel stjerneanis

1 dl. Poire Williams - kan undlades

Citron

 

Chokoladesauce

20 g sukker

1 stang vanilje

1 dl piskefløde

1/2 dl sødmælk

150 g Summerbird mørk chokolade

Amazonas 61 %

1 knivspids salt

 

Andet

Hakkede pistacienødder

Vaniljeis

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Syltede pærer

  • Skræl pærerne men lad stilken sidde på toppen, fjern blomsten og kernehuset fra bunden af pæren med et parisienne-jern eller en lille kniv.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Karamellisér sukkeret let i en gryde og tilsæt heri peberkorn, fennikelfrø, stjerneanis, rosmarinkvisten samt vaniljekorn, den tomme vaniljestang og rør rundt.
  • Tilsæt nu hvidvin, vand og Poire Williams. Smag lagen til med en smule citronsaft. Kom herefter pærerne i lagen og pochér dem ganske forsigtigt i ca. 20 - 25 minutter alt afhængig af størrelsen, sorten og sæson. Mærk på pærerne undervejs, de må endeligt ikke få for meget.
  • Når de er let møre, løftes de op fra lagen og kommes i en passende beholder. Afkøl lagen til stuetemperatur og hæld den over pærerne. Sæt herefter pærerne på køl natten over.
02

Chokoladesauce

  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Hak chokoladen fint.
  • Kom chokolade, vaniljesukker, fløde, mælk og salt i en gryde og lun forsigtigt op under omrøring til chokoladen er smeltet og saucen er blank og homogen.
  • Herefter er chokoladesaucen klar til servering.
03

Servering

  • Tag de syltede pærer ud fra køl en time før servering.
  • Afdryp dem på et rent klæde og drys dem med hakkede pistacienødder.
  • Anret dem på fire tallerkner eller i skåle og servér dem med vaniljeis og den lune chokoladesauce.
04

Ingredienser

Se andre opskrifter