Product added to basket

Chokolademousse af Amazonas 61% & Vaniljesyltet appelsin%

  


 

 Af Thomas Herman

 Ingredienser

 

Chokolademousse

200 g mørk Summerbird chokolade - Amazonas 61%

1 dl æggeblommer (5-6 æggeblommer)

40 g sukker

2 dl æggehvider (ca. 6 æggehvider)

1 knsp. salt

4 dl piskefløde

10 g kakaonibs

Citronmelisse

 

Syltede appelsiner

2 stk. små appelsiner, skåret i tynde skiver og fri for kerner 

600 g sukker

5 dl vand

1/2 citron, saften heraf

1 stang vanilje

Sådan gør du


01 - Chokolademousse

  1. Hak chokoladen fint og smelt den stille og roligt i en skål over et vandbad. Skålen må helst ikke røre bunden af gryden. Tag af varmen når chokoladen er smeltet.

  2. Pisk samtidig æggeblommer og sukker lyst og luftigt til sukkeret er opløst - det som nogen kalder en ”æggesnaps”.

  3. Pisk æggehvider og salt indtil hviderne er faste og skummende. Pisk fløden let stiv.

  4. Moussen samles: Vend hurtigt æggesnapsen i den smeltede lune chokolade med en dejskraber, til den er samlet.

  5. Vend de piskede æggehvider i lidt efter lidt, til det er en homogen masse.

  6. Vend forsigtigt den letpiskede fløde i sammen med kakaonibs. 

  7. Kom moussen i portionsskåle og sæt dem på køl, til moussen har sat sig, ca. 4 timer.

     


02 - Vaniljesyltede appelsiner

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene i en smule af sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden.

  2. Kom appelsinskiverne i en gryde, tilsæt koldt vand og kog dem op. Dræn herefter vandet og skyl dem grundigt. Gentag denne proces 3 gange så en stor del af bitterheden fra skallen fjernes.

  3. Kom sukker, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, citronsaft og vand i en gryde og kog op til sukkeret er opløst.

  4. Tilsæt appelsinskiverne og kog dem forsigtigt i sukkerlagen i ca. 40 minutter, eller til de er møre, og sukkerlagen har fået en sirupslignende konsistens.

  5. Kom herefter appelsinskiver og lage i en passende beholder og køl ned. 

 

Servering

  1. Tag mousserne ud fra køl 5 minutter før servering, så de smider kulden.

  2. Riv evt. lidt chokolade på toppen.

  3. Afdryp en passende mængde syltede appelsinskaller og anret dem på toppen af moussen. Pynt evt. med lidt citronmelisse.