Product added to basket

Rabarber trifli

Dessert til 4 personer

  


 

 Af Thomas Herman

 

 

Ingredienser (Rabarber kompot)

500 g rabarber, uden top og bund

100 g rørsukker

1/2 dl rabarbersaft

1 stk. vaniljestang

evt. citronsaft

 

 

Ingredienser (Amber-chokoladecream)

60 g Amber-chokolade

2,5 dl piskefløde

1 økologisk citron, skallen heraf

1/2 vaniljestang

Sådan gør du


01 

Rabarber kompot

Skyl og rengør rabarberne grundigt og skær dem i 2 cm tykkelse. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i en smule af rørsukkeret, således at kornene bliver løsnet fra hinanden. Kom rabarber, rørsukker, vaniljesukker, den tomme vaniljestang og rabarbersaft i en passende gryde. Lad det simre ved svag varme i 8-10 minutter uden låg, til man opnår samme konsistens som en kompot. Træk gryden fra varmen.

Kom herefter kompotten i en passende beholder og lad den køle ned. Er den for syrlig, kan den smages til med en smule sukker og bliver den for sød, kan den smages til med en smule citronsaft.

 

 

02

Amber-chokoladecream

Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Kom fløde og revet citronskal i en kasserolle. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog fløde, vaniljekorn, vaniljestang og revet citronskal op. Afkøl fløden let og fjern vaniljestangen. Hæld herefter fløden, under omrøring over den hakkede chokolade til den er smeltet ud i fløden. Kom massen i en passende beholder og sæt den på køl i minimum 4 timer. Sigt herefter massen over i en skål og pisk den til samme konsistens som flødeskum - men pas på den ikke bliver overpisket.

 

 

Pynt

1 pose Amber-hasselnødder

Yndlingsurter, som f.eks. citronmelisse, citronverbena, mynte eller rød syre.

Hak Amber-hasselnødderne groft og kom en skefuld i 4 glas. Kom herefter en pæn skefuld rabarberkompot og Amber-chokoladecreme på toppen af de hakkede Amber-hasselnødder. Gentag dette, i yderligere et lag og sæt desserten på køl et par timer. Gem lidt hakkede Amber-hasselnødder til desserten skal serveres.

 

 

Servering

Tag desserterne ud fra køl 10 min. før servering, så de smider kulden en smule. Drys de resterende Amber-hasselnødder på toppen og pynt med lidt friske urter.