Amber Noir-tærte - Blueberry & Caramel

Amber Noir-tærte - Blueberry & Caramel

Af Summerbird Organic 7. September 2023

Dessert til 6 personer

Ingredienser

Blåbær ganache

1/2 dl fløde

1 dl koncenteret blåbær saft

50 g smør

100 g Amber Noir

1 knivspids salt

 

Andet

12 stk. Tartelet - Amazonas 61%, chokolade skåle

1 dåse sukret, kondenseret mælk

Blåbær

Lidt spæde citrontimian

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Blåbær ganache

  • Hak chokoladen fint

  • Skær smørret i tern og sæt på køl.

  • Lun fløde, blåbærsaft og salt, tilsæt den hakkede chokolade og lad den smelte ud heri, under omrøring.

  • Træk gryden fra varmen og lad massen falde en smule i temperatur.

  • Pisk herefter det kolde smør i lidt efter lidt.

  • Når ganachen er stuetemperatur, fordeles den i de 12 chokoladeskåle. Sæt herefter chokoladeskålene på køl natten over eller indtil ganachen har sat sig.

02

Karamel

  • Kom dåsen i en gryde med vand og lad koge i 3 timer. Dåsen skal være helt dækket af vandet og dåsen holdes nede under vandet med et mindre låg.

  • Tag dåsen op af gryden efter 3 timer og lad den køle af inden åbningen. Den kondenserede mælk er nu blevet til en tyk karamel, som blot tages ud af dåsen.

  • Når den er afkølet, kommes 6 spsk. karamel i en sprøjtepose. Resten af karamellen kommes i en beholder og opbevares på køl.

Info
I denne portion karamel, er der mere end der skal bruges til desserten. Men gem blot den resterende portion på køl. Den smager skønt som en “spread” på et stykke ristet brød, som tilbehør til en kugle vaniljeis eller som fyld i et stykke hjemmelavet fyldt chokolade.
 

03

Servering

  • Tag de 12 chokoladetarteletter ud fra køl 5 minutter før servering.
  • Fordel dem herefter på 6 tallerkner og sprøjt karamel på toppen af ganachen, pynt med friske blåbær og lidt citrontimian. Servér evt. tærterne med en god vaniljeis.



04

Ingredienser

Se andre opskrifter