Amber Parfait

Amber Parfait

Ingredienser

Dag 1


120 g Amber chokolade

1 vaniljestang

40 g sukker

4 dl fløde

1 økologisk citron, skallen heraf

Dag 2

det resterende hakkede Amber chokolade

1 pose dragerede Amber hasselnødder

5 æggeblommer

30 g sukker

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Dag 1

  • Hak chokoladen fint, kom 70 g i en skål og sæt det resterende til side til efterfølgende dag.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem i 40 g sukker, således at kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Kog fløde, vaniljesukker og reven citronskal op.
  • Afkøl fløden let og hæld den under omrøring over de 70 g Amber chokolade til den er smeltet.
  • Kom massen i en passende beholder og sæt den på køl natten over.
02

Dag 2

  • Hak Amber Dragée hasselnødderne groft og sæt det resterende Amber chokolade klar.
  • Pisk æggeblommer og 30 g sukker til en cremet æggesnaps.

  • Når æggesnapsen er lys og luftig, stilles den på køl.

  • Pisk herefter massen som blev kogt dagen i forvejen luftigt, så den har samme konsistens som flødeskum - pas på den ikke bliver overpisket.

  • Vend æggesnapsen og massen forsigtigt sammen og vend til slut halvdelen af de hakkede Amber Dragée hasselnødder og den resterende Amber chokolade i.

  • Fordel massen i 4 dybe tallerkner eller en ønsket beholder og frys den i 12 timer.
03

Servering

  • Tag isen ud af fryseren og stil den på køl i 10 minutter før servering. Lige inden servering drysses de resterende hakkede Amber hasselnødder over.
04

Ingredienser

Se andre opskrifter