

Amber Parfait
Ingredienser
Dag 1
120 g Amber chokolade
1 vaniljestang
40 g sukker
4 dl fløde
1 økologisk citron, skallen heraf
Dag 2
Det resterende hakkede Amber chokolade
1 pose dragerede Amber hasselnødder
5 æggeblommer
30 g sukker
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Dag 1
- Hak chokoladen fint, kom 70 g i en skål og sæt det resterende til side til efterfølgende dag.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem i 40 g sukker, således at kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Kog fløde, vaniljesukker og reven citronskal op.
- Afkøl fløden let og hæld den under omrøring over de 70 g Amber chokolade til den er smeltet.
- Kom massen i en passende beholder og sæt den på køl natten over.
Dag 2
- Hak Amber Dragée hasselnødderne groft og sæt det resterende Amber chokolade klar.
- Pisk æggeblommer og 30 g sukker til en cremet æggesnaps.
- Når æggesnapsen er lys og luftig, stilles den på køl.
- Pisk herefter massen som blev kogt dagen i forvejen luftigt, så den har samme konsistens som flødeskum - pas på den ikke bliver overpisket.
- Vend æggesnapsen og massen forsigtigt sammen og vend til slut halvdelen af de hakkede Amber Dragée hasselnødder og den resterende Amber chokolade i.
- Fordel massen i 4 dybe tallerkner eller en ønsket beholder og frys den i 12 timer.
Servering
- Tag isen ud af fryseren og stil den på køl i 10 minutter før servering. Lige inden servering drysses de resterende hakkede Amber hasselnødder over.
Ingredienser
- Amber Classic
70 DKK - Amber Classic
130 DKK - Amber Dragée
60 DKK
Se andre opskrifter
- Af Thomas Herman 19. September 2023
Klassisk vaniljeis, Amber Caramel & lun Amber-sauce
- Af Thomas Herman 7. September 2023
Amber Noir-tærte - Blueberry & Caramel
- Af Thomas Herman 10. August 2023
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
- Af Thomas Herman 10. Juli 2023
Iscreme af Amber Classic-Chokolade, hasselnøddeolie & Baerii Kaviar