Amber tærte
Skøn Amber tærte
Ingredienser
Amber-tærtebund
200 g Amber-chokolade
8 stk. små tærteforme med fast bund - 6,5 cm
Pynt
1 bøtte god vaniljeis
1 pose Raspberry Red mandler
Solmodne jordbær
evt. lidt rød syre
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Temperering af chokoladen
- Tænd ovnen på 60 grader.
- Hak chokoladen groft, hæld den i en skål og varm den i en ovn under omrøring. Rør gerne ca. hvert andet minut under processen.
- Når chokoladen har nået 40 grader, holdes den ved denne temperatur i 30 min. for at være sikker på, at chokoladen udkrystaliseres rigtigt.
- Herefter hældes den ud på en marmorplade eller lignende, hvor den konstant vendes med en spartel. Når chokoladen er kølet ned til 27 grader, hældes den tilbage i skålen.
- Nu varmes chokoladen forsigtigt op. Processen foregår under konstant omrøring med spartel eller grydeske, indtil chokoladen har nået en temperatur på 28,5 grader.
Chokoladetærtebund
- Den temperede chokolade hældes i formene, således at chokoladen fordeler sig jævnt i hele formen, men pas dog på at chokoladen ikke bliver for tyk.
- Sørg for at skrabe kanten helt ren og jævn.
- Lad herefter chokoladen hærde grundigt og tag forsigtigt de støbte skaller ud af formen.
- Hvis man ikke har hånd om temperering, kan man blot smelte chokoladen og fordele den i formene som beskrevet.
- Herefter hærder man chokoladen på køl og når den har sat sig, kan skallerne fjernes fra formen.
- Skallerne skal opbevares på køl, da de ellers smelter for hurtigt.
Pynt
- Tag isen ud fra frys 20 min. før servering.
- Rengør og skær jordbærrene i passende stykker. Hak hindbærmandlerne groft.
Servering
- Kom en passende mængde vaniljeis i hver tærtebund.
- Top isen med jordbær, hakkede hindbærmandler og evt. lidt rød syre.
Ingredienser
- Amber Classic
74 DKK - Raspberry Red
62 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Amazonas 61 %
- Af Summerbird Organic 27. September 2024
Brombærflødebolle
- Af Summerbird Organic 18. September 2024
Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær
- Af Summerbird Organic 13. September 2024
Choux au Craquelin