Amber tærte

Amber tærte

Skøn amber tærte

Ingredienser

Amber-tærtebund

200 g Amber-chokolade

8 stk. små tærteforme med fast bund - 6,5 cm

 

Pynt

1 bøtte god vaniljeis

1 pose Rødgrød Dragée mandler

Solmodne jordbær

evt. lidt rød syre

 

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Temperering af chokoladen

  • Tænd ovnen på 60 grader.

  • Hak chokoladen groft, hæld den i en skål og varm den i en ovn under omrøring. Rør gerne ca. hvert andet minut under processen.

  • Når chokoladen har nået 40 grader, holdes den ved denne temperatur i 30 min. for at være sikker på, at chokoladen udkrystaliseres rigtigt.

  • Herefter hældes den ud på en marmorplade eller lignende, hvor den konstant vendes med en spartel. Når chokoladen er kølet ned til 27 grader, hældes den tilbage i skålen. 

  • Nu varmes chokoladen forsigtigt op. Processen foregår under konstant omrøring med spartel eller grydeske, indtil chokoladen har nået en temperatur på 28,5 grader.
02

Chokoladetærtebund

  • Den temperede chokolade hældes i formene, således at chokoladen fordeler sig jævnt i hele formen, men pas dog på at chokoladen ikke bliver for tyk.
  • Sørg for at skrabe kanten helt ren og jævn.
  • Lad herefter chokoladen hærde grundigt og tag forsigtigt de støbte skaller ud af formen.
  • Hvis man ikke har hånd om temperering, kan man blot smelte chokoladen og fordele den i formene som beskrevet.
  • Herefter hærder man chokoladen på køl og når den har sat sig, kan skallerne fjernes fra formen.
  • Skallerne skal opbevares på køl, da de ellers smelter for hurtigt.
03

Pynt

  • Tag isen ud fra frys 20 min. før servering.
  • Rengør og skær jordbærrene i passende stykker. Hak jordbærmandlerne groft.
04

Servering

  • Kom en passende mængde vaniljeis i hver tærtebund.
  • Top isen med jordbær, hakkede jordbærmandler og evt. lidt rød syre.
05

Ingredienser

Se andre opskrifter