CHOKOLADEMOUSSE “GUAYAS 71 %” - PÅ KLASSISK VIS

CHOKOLADEMOUSSE “GUAYAS 71 %” - PÅ KLASSISK VIS

Af Summerbird Organic 15. November 2023

Dessert til 4 personer

Ingredienser 


200 g Summerbird mørk chokolade Guayas 71 %


1 dl æggeblommer (ca. 5-6 æggeblommer)

 

40 g sukker


2 dl æggehvider (ca. 6 æggehvider)


1 knsp. salt


4 dl piskefløde

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Chokolademousse

  • Hak chokoladen fint, og smelt den stille og roligt over vandbad i en skål, der helst ikke må røre bunden af gryden. Tag fra varmen, når chokoladen er smeltet.
  • Pisk imens æggeblommer og sukker lyst og luftigt til sukkeret er opløst, eller som man siger, er blevet til en ”æggesnaps”.
  • Pisk æggehvider og salt, til hviderne er faste og skummende.
  • Pisk fløden let stiv.
  • Moussen samles: Vend hurtigt æggesnapsen i den smeltede lune chokolade med en dejskraber, til den er samlet. Vend de piskede æggehvider i lidt efter lidt, til det er en homogen masse. Til slut vendes den let piskede fløde forsigtigt i.
  • Kom moussen i portionsskåle, og sæt dem på køl til moussen har sat sig - ca. 4 timer.
02

Servering

  • Tag mousserne ud fra køl 5 minutter før servering, så de ”smider” kulden.

  • Pynt dem evt. med reven chokolade og syltede kirsebær.

03

Ingredienser

Se andre opskrifter