CHOKOLADEMOUSSE “GUAYAS 71 %” - PÅ KLASSISK VIS
Dessert til 4 personer
Ingredienser
200 g Summerbird mørk chokolade Guayas 71 %
1 dl æggeblommer (ca. 5-6 æggeblommer)
40 g sukker
2 dl æggehvider (ca. 6 æggehvider)
1 knsp. salt
4 dl piskefløde
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Chokolademousse
- Hak chokoladen fint, og smelt den stille og roligt over vandbad i en skål, der helst ikke må røre bunden af gryden. Tag fra varmen, når chokoladen er smeltet.
- Pisk imens æggeblommer og sukker lyst og luftigt til sukkeret er opløst, eller som man siger, er blevet til en ”æggesnaps”.
- Pisk æggehvider og salt, til hviderne er faste og skummende.
- Pisk fløden let stiv.
- Moussen samles: Vend hurtigt æggesnapsen i den smeltede lune chokolade med en dejskraber, til den er samlet. Vend de piskede æggehvider i lidt efter lidt, til det er en homogen masse. Til slut vendes den let piskede fløde forsigtigt i.
- Kom moussen i portionsskåle, og sæt dem på køl til moussen har sat sig - ca. 4 timer.
Servering
-
Tag mousserne ud fra køl 5 minutter før servering, så de ”smider” kulden.
-
Pynt dem evt. med reven chokolade og syltede kirsebær.
Ingredienser
- Guayas 71%
74 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Amazonas 61 %
- Af Summerbird Organic 27. September 2024
Brombærflødebolle
- Af Summerbird Organic 18. September 2024
Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær
- Af Summerbird Organic 13. September 2024
Choux au Craquelin