Chokolade iscreme med bær

Chokolade iscreme med bær

Solvarme fra haven, eller vilde og friskplukket fra skoven.
Brombær er en uundværlig del af den danske sensommer – og sæsonen er så lang, at man kan spise sig mæt og høj i søde, syrlige, mørkerøde bær.
Denne opskrift fremhæver brombærrenes friske smagsnuancer ved hjælp af sødme fra marengsen og chokoladeisens intensitet.

Ingredienser

100 g æggehvider

1 knivspids salt

200 g sukker

1 tsk. eddike

1/2 tsk. Maizena

2,5 dl piskefløde

100 g Summerbird chokolade Amazonas 61 %

1/2 l Summerbird Chocolate is

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Marengs

  • Forvarm ovnen til 110 grader.
  • Pisk æggehvider og salt luftige, men ikke stive.
  • Tilsæt herefter sukkeret lidt efter lidt, mens der stadig piskes grundigt. Når alt sukkeret er pisket i, tilsættes eddiken og maizenaen.
  • Pisk herefter grundigt indtil marengsen er helt stiv, sej og blank. Fordel nu marengsmassen på bagepapir i 4 runde cirkler og giv dem et lille tryk i midten, så der former sig en lille fordybning. Bag herefter marengsen i den forvarmede ovn i ca. 2 timer.
  • Tag marengsen ud og lad den afkøle helt inden du forsigtigt fjerner den fra bagepapiret og løfter den over på tallerkner.
  • Hak eller riv chokoladen. Pisk fløden til skum og vend den sammen med chokolade.
02

Servering

  • Anret de sprøde marengs på tallerkner og fordel flødeskummet herpå.
  • Afslut med friske bær samt en stor kugle chokoladeis og rød syre.
03

Ingredienser

Se andre opskrifter