Chokolade iscreme med bær
Solvarme fra haven, eller vilde og friskplukket fra skoven.
Brombær er en uundværlig del af den danske sensommer – og sæsonen er så lang, at man kan spise sig mæt og høj i søde, syrlige, mørkerøde bær.
Denne opskrift fremhæver brombærrenes friske smagsnuancer ved hjælp af sødme fra marengsen og chokoladeisens intensitet.
Ingredienser
100 g æggehvider1 knivspids salt
200 g sukker
1 tsk. eddike
1/2 tsk. Maizena
2,5 dl piskefløde
100 g Summerbird chokolade Arriba Nacional 68%
1/2 l Chocolate is
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Marengs
- Forvarm ovnen til 110 grader.
- Pisk æggehvider og salt luftige, men ikke stive.
- Tilsæt herefter sukkeret lidt efter lidt, mens der stadig piskes grundigt. Når alt sukkeret er pisket i, tilsættes eddiken og maizenaen.
- Pisk herefter grundigt indtil marengsen er helt stiv, sej og blank. Fordel nu marengsmassen på bagepapir i 4 runde cirkler og giv dem et lille tryk i midten, så der former sig en lille fordybning. Bag herefter marengsen i den forvarmede ovn i ca. 2 timer.
- Tag marengsen ud og lad den afkøle helt inden du forsigtigt fjerner den fra bagepapiret og løfter den over på tallerkner.
- Hak eller riv chokoladen. Pisk fløden til skum og vend den sammen med chokolade.
Servering
- Anret de sprøde marengs på tallerkner og fordel flødeskummet herpå.
- Afslut med friske bær samt en stor kugle chokoladeis og rød syre.
Ingredienser
- Amazonas 61%
74 DKK - Arriba Nacional 68%
100 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 20. December 2024
Julechokoladebar
- Af Summerbird Organic 13. December 2024
Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage
- Af Summerbird Organic 25. Oktober 2024
Chokolademousse Arriba Nacional 74%