Chokolademousse

Chokolademousse "Guayas"

Ingredienser

200 g mørk Summerbird chokolade, GUAYAS 71%

1 dl æggeblommer (5-6 æggeblommer)

40 g sukker

2 dl æggehvider (ca. 6 æggehvider)

1 knsp. salt

4 dl piskefløde

10 g kakaonibs

30 g tørrede tranebær, skåret i mindre stykker

 

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Hvid chokolade Panna Cotta

  • Hak chokoladen fint, og smelt den stille og roligt over vandbad i en skål, der helst ikke må røre bunden af gryden. Tag fra varmen, når chokoladen er smeltet.
  • Pisk imens æggeblommer og sukker lyst og luftigt til sukkeret er opløst, eller som man siger, er blevet til en ”æggesnaps”.
  • Pisk æggehvider og salt, til hviderne er faste og skummende.
  • Pisk fløden let stiv.
  • Moussen samles: Vend hurtigt æggesnapsen i den smeltede lune chokolade med en dejskraber, til den er samlet.
  • Vend de piskede æggehvider i lidt efter lidt, til det er en homogen masse.
  • Vend forsigtigt den letpiskede fløde i samt kakaonibs og tørrede tranebær.
  • Kom moussen i portionsskåle, og sæt dem på køl til moussen har sat sig, ca. 4 timer.
02

Ingredienser

Se andre opskrifter