Choux au craquelin

Choux au craquelin

Af Summerbird Organic 22. Februar 2023

Choux au craquelin med blåbær, nougat & Amber Classic

Ingredienser

Vandbakkelsesdej (ca. 10 stk)

2 1/2 dl vand

175 g mel

100 g smør

1 knivspids salt

Reven skal af 1 citron, gerne økologisk

4 hele friske æg



Craquelin

75 g sukker

75 g smør

75 g mel

 

Amber Classic-chokoladesauce

200 g Summerbird nougat

4 dl fløde

 

Sommerfugle tuille

1/2 dl sukker

1/2 dl æggehvide

1/2 dl mel

1/2 dl smeltet smør

1 spsk kakaopulver

 

Andet

50 g afskallede hasselnødder, ristet gyldne i ovnen

50 g sukker

1 spsk. vand


Andet

50 g Amber Classic-chokolade

Blåbær- eller solbærmarmelade

Friske blåbær

Evt. lidt blåbærpulver

 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Nougatcreme - laves dagen før

  • Lun fløden, skær nougaten i små tern og opløs den i fløden under omrøring.
  • Lad massen stå på køl natten over.
  • Dagen efter piskes cremen, men pas på, da den let skiller, hvis den bliver pisket for meget.
  • Kom cremen i en sprøjtepose.
02

Vandbakkelsesdej

  • Kog vand, smør, salt og citronskal op, kom melet i det kogende vand og pisk grundigt. Rør i blandingen og lad den ”riste” i et halvt minuts tid (det vil sige, at man steger melet let) under omrøring.
  • Tag gryden af varmen og køl massen lidt ned.
  • Rør 1 æg i ad gangen og rør grundigt igennem et par minutter.
  • Når dejen er blank, smidig og slipper bunden, er den klar. Kom herefter dejen i en sprøjtepose.
  • På en bageplade, ligges et stykke bagepapir og der sprøjtes små toppe af dejen på ca. 4-5 cm i diameter. Sørg for at der er god plads mellem toppene, da de soufflerer en del op under afbagning.
  • Placerer herefter en af de runde Craquelin på toppen af hver vandbakkelse og bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. til de er souffleret og gyldne.
  • Afkøl dem på en rist.
03

Craquelin

  • Kom alt i en skål og ælt det grundigt sammen til en fast dej.
  • Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul det ud i ca. 3 mm tykkelse.
  • Kom dejpladerne i køleskabet til det har sat sig.
  • Stik cirkler ud med en rund udstikker på ca. 5 cm. i diameter.
04

Krokant

  • Rist hasselnødderne let gyldne i ovnen ved 160 grader. Afkøl dem herefter.
  • Kog forsigtigt en karamel af sukkeret og vandet, til vandet er fordampet og du kan se sukkermassen begynder at blive gyldenbrun og fjern herefter gryden fra varmen.
  • Tilsæt de ristede hasselnødder, rør grundigt rundt og hæld de karamelliserede hasselnødder over på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.
  • Hak dem derefter groft.
05

Sommerfugle tuille

  • Pisk dejen sammen og stryg den ud over en silikonemåtte med sommerfuglemotiv.
  • Bag dem herefter i ovnen ved 160 grader i 6-8 minutter.
06

Servering

  • Flæk vandbakkelserne og fordel en teske fuld marmelade i bunden

  • Sprøjt nougatcreme på toppen og drys med lidt hasselnøddekrokant, samt lidt friske blåbær og riv Amber Classic-chokolade ud over.

  • Sæt toppen på og drys evt. med lidt blåbærpulver inden der pyntes med en sprød sommerfugl.

07

Ingredienser

Se andre opskrifter