Choux au craquelin
Choux au craquelin med blåbær, nougat & Amber Classic
Ingredienser
Vandbakkelsesdej (ca. 10 stk)
2 1/2 dl vand
175 g mel
100 g smør
1 knivspids salt
Reven skal af 1 citron, gerne økologisk
4 hele friske æg
Craquelin
75 g sukker
75 g smør
75 g mel
Amber Classic-chokoladesauce
200 g Summerbird nougat
4 dl fløde
Sommerfugle tuille
1/2 dl sukker
1/2 dl æggehvide
1/2 dl mel
1/2 dl smeltet smør
1 spsk kakaopulver
Andet
50 g afskallede hasselnødder, ristet gyldne i ovnen
50 g sukker
1 spsk. vand
Andet
50 g Amber Classic-chokolade
Blåbær- eller solbærmarmelade
Friske blåbær
Evt. lidt blåbærpulver
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Nougatcreme - laves dagen før
- Lun fløden, skær nougaten i små tern og opløs den i fløden under omrøring.
- Lad massen stå på køl natten over.
- Dagen efter piskes cremen, men pas på, da den let skiller, hvis den bliver pisket for meget.
- Kom cremen i en sprøjtepose.
Vandbakkelsesdej
- Kog vand, smør, salt og citronskal op, kom melet i det kogende vand og pisk grundigt. Rør i blandingen og lad den ”riste” i et halvt minuts tid (det vil sige, at man steger melet let) under omrøring.
- Tag gryden af varmen og køl massen lidt ned.
- Rør 1 æg i ad gangen og rør grundigt igennem et par minutter.
- Når dejen er blank, smidig og slipper bunden, er den klar. Kom herefter dejen i en sprøjtepose.
- På en bageplade, ligges et stykke bagepapir og der sprøjtes små toppe af dejen på ca. 4-5 cm i diameter. Sørg for at der er god plads mellem toppene, da de soufflerer en del op under afbagning.
- Placerer herefter en af de runde Craquelin på toppen af hver vandbakkelse og bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. til de er souffleret og gyldne.
- Afkøl dem på en rist.
Craquelin
- Kom alt i en skål og ælt det grundigt sammen til en fast dej.
- Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul det ud i ca. 3 mm tykkelse.
- Kom dejpladerne i køleskabet til det har sat sig.
- Stik cirkler ud med en rund udstikker på ca. 5 cm. i diameter.
Krokant
- Rist hasselnødderne let gyldne i ovnen ved 160 grader. Afkøl dem herefter.
- Kog forsigtigt en karamel af sukkeret og vandet, til vandet er fordampet og du kan se sukkermassen begynder at blive gyldenbrun og fjern herefter gryden fra varmen.
- Tilsæt de ristede hasselnødder, rør grundigt rundt og hæld de karamelliserede hasselnødder over på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.
- Hak dem derefter groft.
Sommerfugle tuille
- Pisk dejen sammen og stryg den ud over en silikonemåtte med sommerfuglemotiv.
- Bag dem herefter i ovnen ved 160 grader i 6-8 minutter.
Servering
-
Flæk vandbakkelserne og fordel en teske fuld marmelade i bunden
-
Sprøjt nougatcreme på toppen og drys med lidt hasselnøddekrokant, samt lidt friske blåbær og riv Amber Classic-chokolade ud over.
-
Sæt toppen på og drys evt. med lidt blåbærpulver inden der pyntes med en sprød sommerfugl.
Ingredienser
- Amber Classic
74 DKK - UdsolgtAmber Classic
130 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 13. September 2024
Choux au Craquelin
- Af Summerbird Organic 6. September 2024
Istærte med Amber Caramel
- Af Summerbird Organic 28. August 2024
Chokoladetærte Guayas 71 % med kaffeganache
- Af Summerbird Organic 22. August 2024
"Kiksekage" med mørk chokolade Guayas 71 %