Citronfuldmåne
Ingredienser
Kagen
200 g Summerbird marcipan
200 g sukker
200 g usaltet smør
200 g mel
1 tsk bagepulver
1 stang vanilje
4 stk. hele æg
Saften af 3 økologiske citroner
Reven skal af 2 økologiske citroner
Sirup
50 g sukker
3 citroner
Glasur
1 æggehvide
100 g. flormelis
2 tsk. passionsfrugtpulver
Andet
1 æske Classic Eggs fra Summerbird
1 spsk. hakkede pistacienødder
Yndlingskrydderurter som f.eks. citronmelisse eller citronverbena
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Kagen
- Kom smør, citronsaft og citronskal i en gryde og smelt det langsomt over svag varme.
- Bland mel og bagepulver grundigt sammen i en skål.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Riv marcipanen og bland den grundigt sammen med sukker og vaniljesukker.
- Slå æggene ud i marcipan-/sukkermassen et ad gangen og rør det grundigt sammen.
- Pisk massen luftig med en håndmikser i ca. 5 minutter og tilsæt under omrøring den smeltede smør, citronsaft og citronskal.
- Sigt herefter mel og bagepulver i dejen og pisk den sammen til en glat masse.
- Smør en rund metalspringform (Ø24cm) og drys den med lidt sukker.
- Hæld dejen i formen og bag den ved 180 grader i ca. 35 minutter. Kagen er bagt færdig, når man stikker i den og dejen slipper.
- Afkøl kagen let og prik den med en gaffel i overfladen, således den får en masse små huller.
Sirup
- Pres saften fra de 3 citroner og sigt denne fri for eventuelle kerner og lignende.
- Hæld saften i en kasserolle og tilsæt sukker og rør det sammen.
- Kog herefter saft og sukker ned til en let sirup.
- Pensel kagen over flere gange med citronsiruppen og lad herefter kagen trække mindst 2 timer inden videre forarbejdning.
Glasur
- Rør æggehvide, passionsfrugtpulver og flormelis sammen til en glasur.
Servering
-
Når kagen er afkølet og har trukket et par timer, fordeles glasuren på toppen.
-
Drys herefter kagen med hakkede pistacienødder og pynt med påskeæg samt krydderurter.
Ingredienser
- Marcipan
62 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage
- Af Summerbird Organic 25. Oktober 2024
Chokolademousse Arriba Nacional 74%
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Arriba Nacional 68 %
- Af Summerbird Organic 27. September 2024
Brombærflødebolle