Citronfuldmåne

Citronfuldmåne

Af Summerbird Organic 6. Januar 2024

Ingredienser

Kagen

200 g Summerbird marcipan

200 g sukker

200 g usaltet smør

200 g mel

1 tsk bagepulver

1 stang vanilje

4 stk. hele æg

Saften af 3 økologiske citroner

Reven skal af 2 økologiske citroner

Sirup

50 g sukker

3 citroner 

 

Glasur

1 æggehvide

100 g. flormelis

2 tsk. passionsfrugtpulver

Andet

1 æske Classic Eggs fra Summerbird

1 spsk. hakkede pistacienødder

Yndlingskrydderurter som f.eks. citronmelisse eller citronverbena  

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Kagen

  • Kom smør, citronsaft og citronskal i en gryde og smelt det langsomt over svag varme.
  • Bland mel og bagepulver grundigt sammen i en skål.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Riv marcipanen og bland den grundigt sammen med sukker og vaniljesukker.
  • Slå æggene ud i marcipan-/sukkermassen et ad gangen og rør det grundigt sammen.
  • Pisk massen luftig med en håndmikser i ca. 5 minutter og tilsæt under omrøring den smeltede smør, citronsaft og citronskal.
  • Sigt herefter mel og bagepulver i dejen og pisk den sammen til en glat masse.
  • Smør en rund metalspringform (Ø24cm) og drys den med lidt sukker.
  • Hæld dejen i formen og bag den ved 180 grader i ca. 35 minutter. Kagen er bagt færdig, når man stikker i den og dejen slipper.
  • Afkøl kagen let og prik den med en gaffel i overfladen, således den får en masse små huller.
02

Sirup

  • Pres saften fra de 3 citroner og sigt denne fri for eventuelle kerner og lignende.
  • Hæld saften i en kasserolle og tilsæt sukker og rør det sammen.
  • Kog herefter saft og sukker ned til en let sirup.
  • Pensel kagen over flere gange med citronsiruppen og lad herefter kagen trække mindst 2 timer inden videre forarbejdning.
03

Glasur

  • Rør æggehvide, passionsfrugtpulver og flormelis sammen til en glasur.
04

Servering

  • Når kagen er afkølet og har trukket et par timer, fordeles glasuren på toppen.

  • Drys herefter kagen med hakkede pistacienødder og pynt med påskeæg samt krydderurter.

05

Ingredienser

Se andre opskrifter