Clafoutis med stikkelsbær/ribs, Amber Classic og hasselnødder fra Piemonte

Clafoutis med stikkelsbær/ribs, Amber Classic og hasselnødder fra Piemonte

Af Summerbird Organic 31. Juli 2025

Ingredienser

Clafoutis 

50 g hasselnøddemel
15 g hvedemel
Lidt salt
10 g sukker
En knivspids vaniljesukker
Æggeblommer fra 2 æg (ca. 50 g)
Æggehvider fra 1 æg (30 g)
225 g fløde

 

Fyld

50 g hasselnødder
Ca. 100 g modne stikkelsbær
Ca. 50 g ribs (eller anden frugt i sæson)
75 g Amber Classic hakket fint

 

Kardemomme/vaniljesukker

100 g rørsukker
1 kardemomme kapsel
¼ stang vanilje

 

Opskriften passer til ca. 6 personer.

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Clafoutis 

  • Kom alle ingredienser i en blender og blend til en glat, ensartet masse (kan med fordel laves dagen før).

  • Kom massen i et ildfast fad/eller 6 stk. tærteforme af 6-7 cm i diameter.

  • Fordel fyldet over fadet eller i de enkelte forme.

  • Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 8 minutter. Eller til overfladen er jævnt gylden og fast.

02

Kardemomme/Vaniljesukker

  • Kom det hele i en blender og blend sukkeret til pulver.
03

Anretning

  • Sigt et jævnt lag sukker over den varme clafoutis.
  • Med en creme brulé-brænder karamelliseres sukkeret. Du skal ikke være bange for, at det bliver lidt brændt i kanten.
  • Serveres varm, eventuelt med en kugle is eller fed creme fraiche. 
04

Ingredienser

Se andre opskrifter