

Clafoutis med stikkelsbær/ribs, Amber Classic og hasselnødder fra Piemonte
Ingredienser
Clafoutis
50 g hasselnøddemel
15 g hvedemel
Lidt salt
10 g sukker
En knivspids vaniljesukker
Æggeblommer fra 2 æg (ca. 50 g)
Æggehvider fra 1 æg (30 g)
225 g fløde
Fyld
50 g hasselnødder
Ca. 100 g modne stikkelsbær
Ca. 50 g ribs (eller anden frugt i sæson)
75 g Amber Classic hakket fint
Kardemomme/vaniljesukker
100 g rørsukker
1 kardemomme kapsel
¼ stang vanilje
Opskriften passer til ca. 6 personer.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Clafoutis
-
Kom alle ingredienser i en blender og blend til en glat, ensartet masse (kan med fordel laves dagen før).
-
Kom massen i et ildfast fad/eller 6 stk. tærteforme af 6-7 cm i diameter.
-
Fordel fyldet over fadet eller i de enkelte forme.
-
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 8 minutter. Eller til overfladen er jævnt gylden og fast.
Kardemomme/Vaniljesukker
- Kom det hele i en blender og blend sukkeret til pulver.
Anretning
- Sigt et jævnt lag sukker over den varme clafoutis.
- Med en creme brulé-brænder karamelliseres sukkeret. Du skal ikke være bange for, at det bliver lidt brændt i kanten.
- Serveres varm, eventuelt med en kugle is eller fed creme fraiche.
Ingredienser
- Amber Classic
78 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 22. August 2025
Kakaobønne med mørk chokolademousse og hindbær
- Af Summerbird Organic 7. August 2025
Matchakugle med hvid chokolade-cremeux
- Af Summerbird Organic 22. Juli 2025
Tærte med hasselnøddemazarin og hindbærkompot
- Af Summerbird Organic 4. Juli 2025
Hvid chokolade-tiramisu