

Gateau Marcel
Gateau Marcel med Summerbird-sommerfugle & hindbær
Ingredienser
Gateau Marcel
200g mørk chokolade Guayas 71 %
200g usaltet smør
200g sukker
7 æggeblommer
5 æggehvider
Andet
30g usaltet smør
en smule sukker
kakao
springform
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Amber Pavlova
- Hak chokoladen og skær smør i tern. Kom chokolade og smør i en skål og smelt det over vandbad.
- Bland 2/3 af sukkeret med æggeblommerne og pisk det lyst og luftigt. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret.
- Tag den smeltede chokolade/smør blanding af varmen og rør i det, så det samler sig.
- Vend forsigtigt chokolade/smør blandingen, op i de luftige æggeblommer, lidt efter lidt.
- Vend afslutningsvist æggehviderne forsigtigt i blandingen til en homogen masse.
- Smør en springform grundigt med smør og drys med sukker.
- Vend formen på hovedet og bank den let, således at den overskydende sukker bankes af.
- Kom halvdelen af massen i springformen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25-30 minutter.
- Sæt resten af massen på køl.
- Når kagen er færdigbagt, køles den ned - gerne i køleskabet.
- Når kagen er afkølet smøres resten af massen på toppen i et jævnt lag og kagen sættes tilbage på køl.
- Lad herefter kagen sætte sig i ca. 2 timer inden servering.
Serverning
- Pynt kagen med vores legendariske sommerfugle, Puré Amande og Amber, samt friske sommerbær og mynte. Serverer evt. kagen med en frisk hindbærsorbet eller vaniljeis
Ingredienser
Se andre opskrifter
Italiensk kransekage “Amaretto”
Italiensk kransekage “Amaretto” med citron & syltede ingefær