Gateau Marcel

Gateau Marcel

Gateau Marcel med Summerbird-sommerfugle & hindbær

Ingredienser

Gateau Marcel


200g mørk chokolade Guayas 71 %

200g usaltet smør

200g sukker

7 æggeblommer

5 æggehvider

Andet

30g usaltet smør

en smule sukker

kakao

springform

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Amber Pavlova

  • Hak chokoladen og skær smør i tern. Kom chokolade og smør i en skål og smelt det over vandbad.
  • Bland 2/3 af sukkeret med æggeblommerne og pisk det lyst og luftigt. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret.
  • Tag den smeltede chokolade/smør blanding af varmen og rør i det, så det samler sig.
  • Vend forsigtigt chokolade/smør blandingen, op i de luftige æggeblommer, lidt efter lidt.
  • Vend afslutningsvist æggehviderne forsigtigt i blandingen til en homogen masse.
02
  • Smør en springform grundigt med smør og drys med sukker.
  • Vend formen på hovedet og bank den let, således at den overskydende sukker bankes af.
  • Kom halvdelen af massen i springformen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25-30 minutter.
  • Sæt resten af massen på køl.
  • Når kagen er færdigbagt, køles den ned - gerne i køleskabet.
  • Når kagen er afkølet smøres resten af massen på toppen i et jævnt lag og kagen sættes tilbage på køl.
  • Lad herefter kagen sætte sig i ca. 2 timer inden servering.
03

Serverning

  • Pynt kagen med vores legendariske sommerfugle, Puré Amande og Amber, samt friske sommerbær og mynte. Serverer evt. kagen med en frisk hindbærsorbet eller vaniljeis  
04

Ingredienser

Se andre opskrifter