Hvid Panna Cotta

Hvid Panna Cotta

Hvid chokolade panna cotta med rødgrød og mynte

Ingredienser

Hvid chokolade Panna Cotta

200 g hvid Summerbird chokolade, White

2,5 dl piskefløde

3 dl sødmælk

30 g rørsukker

1 stang vanilje

3 1/2 blade husblas

1 økologisk citron, skallen herfra

 

Rødgrød

150 g jordbær

100 g hindbær

1/2 dl god ribssaft

50 g rørsukker

1 stang vanilje

kartoffelmel

1 økologisk citron, saften herfra

 

Andet (Pynt)

Friske jordbær, skåret i kvarte

Friske hindbær

Frisk mynte

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Hvid chokolade Panna Cotta

  • Hak 150 g hvid chokolade meget fint, kom den i en skål og stil til side. Gem de resterende 50 g til pynt.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Varm fløde, mælk, sukker, vaniljesukker og vaniljestang op, til lige under kogepunktet og træk fra varmen.
  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Fjern vaniljestangen fra den varme væske og tilsæt lidt efter lidt, den hakkede hvide chokolade under omrøring med et piskeris indtil det er smeltet. Tilsæt tilslut den revne citronskal.
  • Pres vandet fra husblassen og rør den ud i væsken.
  • Fordel blandingen i 6 skåle og sæt på køl. Lad Panna Cottaen sætte sig i min. 6 timer.
02

Rødgrød

  • Hak 150 g hvid chokolade meget fint, kom den i en skål og stil til side. Gem de resterende 50 g til pynt.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Varm fløde, mælk, sukker, vaniljesukker og vaniljestang op, til lige under kogepunktet og træk fra varmen.
  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Fjern vaniljestangen fra den varme væske og tilsæt lidt efter lidt, den hakkede hvide chokolade under omrøring med et piskeris indtil det er smeltet. Tilsæt tilslut den revne citronskal.
  • Pres vandet fra husblassen og rør den ud i væsken.
  • Fordel blandingen i 6 skåle og sæt på køl. Lad Panna Cottaen sætte sig i min. 6 timer.
03

Servering

  • Tag Panna Cotta ud fra køl 5 min. før servering. Vend hindbær samt kvarte jordbær i rødgrøden. Kom en passende mængde rødgrød på toppen af Panna Cottaen og pynt med frisk mynte. Hak afslutningsvis de resterende 50 g chokolade. Pynt desserterne med friske bær, hakket chokolade og små mynteskud
04

Ingredienser

Se andre opskrifter