

Hvid Panna Cotta
Hvid chokolade panna cotta med rødgrød og mynte
Ingredienser
Hvid chokolade Panna Cotta
200 g hvid Summerbird chokolade, White
2,5 dl piskefløde
3 dl sødmælk
30 g rørsukker
1 stang vanilje
3 1/2 blade husblas
1 økologisk citron, skallen herfra
Rødgrød
150 g jordbær
100 g hindbær
1/2 dl god ribssaft
50 g rørsukker
1 stang vanilje
kartoffelmel
1 økologisk citron, saften herfra
Andet (Pynt)
Friske jordbær, skåret i kvarte
Friske hindbær
Frisk mynte
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Hvid chokolade Panna Cotta
- Hak 150 g hvid chokolade meget fint, kom den i en skål og stil til side. Gem de resterende 50 g til pynt.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Varm fløde, mælk, sukker, vaniljesukker og vaniljestang op, til lige under kogepunktet og træk fra varmen.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Fjern vaniljestangen fra den varme væske og tilsæt lidt efter lidt, den hakkede hvide chokolade under omrøring med et piskeris indtil det er smeltet. Tilsæt tilslut den revne citronskal.
- Pres vandet fra husblassen og rør den ud i væsken.
- Fordel blandingen i 6 skåle og sæt på køl. Lad Panna Cottaen sætte sig i min. 6 timer.
Rødgrød
- Hak 150 g hvid chokolade meget fint, kom den i en skål og stil til side. Gem de resterende 50 g til pynt.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Varm fløde, mælk, sukker, vaniljesukker og vaniljestang op, til lige under kogepunktet og træk fra varmen.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Fjern vaniljestangen fra den varme væske og tilsæt lidt efter lidt, den hakkede hvide chokolade under omrøring med et piskeris indtil det er smeltet. Tilsæt tilslut den revne citronskal.
- Pres vandet fra husblassen og rør den ud i væsken.
- Fordel blandingen i 6 skåle og sæt på køl. Lad Panna Cottaen sætte sig i min. 6 timer.
Servering
- Tag Panna Cotta ud fra køl 5 min. før servering. Vend hindbær samt kvarte jordbær i rødgrøden. Kom en passende mængde rødgrød på toppen af Panna Cottaen og pynt med frisk mynte. Hak afslutningsvis de resterende 50 g chokolade. Pynt desserterne med friske bær, hakket chokolade og små mynteskud
Ingredienser
Se andre opskrifter
Italiensk kransekage “Amaretto”
Italiensk kransekage “Amaretto” med citron & syltede ingefær