Is-sandwich med Arriba Nacional 68 % og hindbær
Ingredienser
Vaffel
1 plade butterdej, ca. 30 x 25 cm.
1 glas Summerbird Chocolate Spread
Ca. 200 g rørsukker
Chokoladeis
100 g mørk chokolade Arriba Nacional 68 %
1/2 vaniljestang
75 g rørsukker
2,5 dl piskefløde
2,5 dl mælk
100 g æggeblommer
1 knsp. salt til servering
Hindbærkompot
200 g hindbær
100 g sukker
Saft og skal af 1/2 citron
Lidt vanilje
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Vaffel
- Kom 2 store spsk. Chocolate Spread på den udrullede butterdej.
- Smør det ud i et jævnt lag.
- Rul butterdejen sammen til en aflang pølse.
- Kom pølsen i køleskabet i en times tid, så den sætter sig.
- Skær herefter pølsen ud i 1,5-2 cm. tykke skiver.
- Drys rørsukker ud på køkkenbordet.
- Rul butterdejsskiverne tynde i sukkeret med en kagerulle, og vend dem undervejs.
- Fortsæt med at rulle indtil skiverne er så tynde som muligt uden at gå i stykker.
- Kom butterdejsskiverne mellem to stykker bagepapir, og bag dem under pres (fx under en bageplade) ved 165ºC varmluft i ca. 10-12 minutter eller til de er gyldenbrune.
- Så snart skiverne er ude af ovnen, kan du vælge at udstikke butterdejen i ønsket størrelse eller form – men det er ikke nødvendigt.
Chokoladeis
- Start med at hakke chokoladen fint.
- Skrab vaniljekorn ud af stangen.
- Kom mælk, fløde, vaniljekorn samt selve vaniljestangen i en gryde, og varm forsigtigt op.
- Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk sammen til en luftig æggesnaps.
- Hæld den varme mælk over æggesnapsen, og kom hele blandingen tilbage i gryden.
- Varm isblandingen op til omkring 75ºC (også kaldet at legere) under forsigtig, konstant omrøring.
- Når blandingen begynder at blive tyk og cremet, hældes den over Arriba Nacional-chokoladen og blendes homogen med en stavblender.
- Hæld isblandingen gennem en sigte, og lad den køle ned.
- Kør blandingen i en ismaskine til den er fast og frossen.
Hindbærkompot
- Kom alle ingredienser i en gryde, og kog op ved middelvarme i 4-5 minutter.
- Kom kompotten i et syltetøjsglas, og køl ned i minimum 4 timer inden brug.
(Kompotten kan med fordel også bruges lun.)
Servering
-
Læg en vaffel på en tallerken.
-
Put en stor skefuld chokoladeis ovenpå, og lav en lille fordybning i.
-
Kom en spsk. hindbærkompot ned i fordybningen, og drys med lidt havsalt.
-
Placér forsigtigt den sidste vaffel på toppen, og servér.
Ingredienser
- Arriba Nacional 68%
100 DKK - UdsolgtChocolate Spread
238 DKK - UdsolgtChocolate Spread
134 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 20. December 2024
Julechokoladebar
- Af Summerbird Organic 13. December 2024
Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage
- Af Summerbird Organic 25. Oktober 2024
Chokolademousse Arriba Nacional 74%