Is-sandwich med Arriba Nacional 68 % og hindbær

Is-sandwich med Arriba Nacional 68 % og hindbær

Af Summerbird Organic 11. Juli 2024

Ingredienser 

Vaffel

1 plade butterdej, ca. 30 x 25 cm.

1 glas Summerbird Chocolate Spread

Ca. 200 g rørsukker


Chokoladeis

100 g mørk chokolade Arriba Nacional 68 %

1/2 vaniljestang

75 g rørsukker

2,5 dl piskefløde

2,5 dl mælk

100 g æggeblommer

1 knsp. salt til servering

 

Hindbærkompot

200 g hindbær

100 g sukker

Saft og skal af 1/2 citron

Lidt vanilje

  

 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Vaffel

  • Kom 2 store spsk. Chocolate Spread på den udrullede butterdej.
  • Smør det ud i et jævnt lag.
  • Rul butterdejen sammen til en aflang pølse.
  • Kom pølsen i køleskabet i en times tid, så den sætter sig.
  • Skær herefter pølsen ud i 1,5-2 cm. tykke skiver.
  • Drys rørsukker ud på køkkenbordet.
  • Rul butterdejsskiverne tynde i sukkeret med en kagerulle, og vend dem undervejs.
  • Fortsæt med at rulle indtil skiverne er så tynde som muligt uden at gå i stykker.
  • Kom butterdejsskiverne mellem to stykker bagepapir, og bag dem under pres (fx under en bageplade) ved 165ºC varmluft i ca. 10-12 minutter eller til de er gyldenbrune.
  • Så snart skiverne er ude af ovnen, kan du vælge at udstikke butterdejen i ønsket størrelse eller form – men det er ikke nødvendigt.
    02

    Chokoladeis

    • Start med at hakke chokoladen fint.
    • Skrab vaniljekorn ud af stangen.
    • Kom mælk, fløde, vaniljekorn samt selve vaniljestangen i en gryde, og varm forsigtigt op.
    • Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk sammen til en luftig æggesnaps.
    • Hæld den varme mælk over æggesnapsen, og kom hele blandingen tilbage i gryden.
    • Varm isblandingen op til omkring 75ºC (også kaldet at legere) under forsigtig, konstant omrøring.
    • Når blandingen begynder at blive tyk og cremet, hældes den over Arriba Nacional-chokoladen og blendes homogen med en stavblender.
    • Hæld isblandingen gennem en sigte, og lad den køle ned.
    • Kør blandingen i en ismaskine til den er fast og frossen.

    03

    Hindbærkompot

    • Kom alle ingredienser i en gryde, og kog op ved middelvarme i 4-5 minutter.
    • Kom kompotten i et syltetøjsglas, og køl ned i minimum 4 timer inden brug.
      (Kompotten kan med fordel også bruges lun.)
    04

    Servering

    • Læg en vaffel på en tallerken.

    • Put en stor skefuld chokoladeis ovenpå, og lav en lille fordybning i.

    • Kom en spsk. hindbærkompot ned i fordybningen, og drys med lidt havsalt.

    • Placér forsigtigt den sidste vaffel på toppen, og servér.

    05

    Ingredienser

    Se andre opskrifter