Iscreme af Amber Classic-Chokolade, hasselnøddeolie & Baerii Kaviar
Dessert til 6 personer
Ingredienser
Iscreme
200 g Amber Classic-chokolade
1 vaniljestang
90 g rørsukker
2 dl piskefløde
8 dl sødmælk
10 stk. past. æggeblommer
1 knsp. salt
Andet
30 g Baerii Kaviar
6 tsk. hasselnøddeolie
6 spsk. hakkede, karamelliserede eller alm. letristede hasselnødder
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Iscreme af Amber Classic-Chokolade
-
Hak Amber Classic-chokoladen fint, kom den i en skål og stil den til side.
-
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule rørsukker, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
-
Kom fløde, mælk, vaniljesukker, rørsukker, den tomme vaniljestang og salt i en gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring.
-
Hæld den varme masse over æggeblommerne lidt efter lidt under omrøring.
-
Kom det hele tilbage i gryden, og varm massen stille og roligt op, under konstant omrøring til omkring 75°, eller til den begynder at blive tyk og cremet.
-
Træk herefter cremen fra varmen, fjern vaniljestangen og pisk den hakkede Amber chokolade i lidt efter lidt, til den er smeltet ud i cremen.
-
Køl herefter cremen ned, sigt den igennem en fin sigte og kør den på en ismaskine.
Servering
-
Fordel en skefuld hakkede hasselnødder i bunden af hvert af de 6 stk. afkølede cocktail glas eller lignende.
-
Kom en pæn skefuld Amber iscreme på toppen af de hakkede hasselnødder, top isen med en teskefuld hasselnøddeolie og afslut med kaviar.
-
Serverer desserten straks.
Ingredienser
- Amber Classic
74 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Amazonas 61 %
- Af Summerbird Organic 27. September 2024
Brombærflødebolle
- Af Summerbird Organic 18. September 2024
Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær
- Af Summerbird Organic 13. September 2024
Choux au Craquelin