Iscreme af Amber Classic-Chokolade, hasselnøddeolie & Baerii Kaviar

Iscreme af Amber Classic-Chokolade, hasselnøddeolie & Baerii Kaviar

Af Summerbird Organic 13. December 2023

Dessert til 6 personer

Ingredienser

Iscreme

200 g Amber Classic-chokolade

 

1 vaniljestang 

 

90 g rørsukker

 

2 dl piskefløde

 

8 dl sødmælk  

 

10 stk. past. æggeblommer 

 

1 knsp. salt

 

Andet

30 g Baerii Kaviar

 

6 tsk. hasselnøddeolie

 

6 spsk. hakkede, karamelliserede eller alm. letristede Piemonte Hazelnuts

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Iscreme af Amber Classic-Chokolade

  • Hak Amber Classic-chokoladen fint, kom den i en skål og stil den til side.

  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule rørsukker, således kornene bliver løsnet fra hinanden.

  • Kom fløde, mælk, vaniljesukker, rørsukker, den tomme vaniljestang og salt i en gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring.

  • Hæld den varme masse over æggeblommerne lidt efter lidt under omrøring.

  • Kom det hele tilbage i gryden, og varm massen stille og roligt op, under konstant omrøring til omkring 75°, eller til den begynder at blive tyk og cremet.

  • Træk herefter cremen fra varmen, fjern vaniljestangen og pisk den hakkede Amber chokolade i lidt efter lidt, til den er smeltet ud i cremen.

  • Køl herefter cremen ned, sigt den igennem en fin sigte og kør den på en ismaskine.

02

Servering 

  • Fordel en skefuld hakkede hasselnødder i bunden af hvert af de 6 stk. afkølede cocktail glas eller lignende.

  • Kom en pæn skefuld Amber iscreme på toppen af de hakkede hasselnødder, top isen med en teskefuld hasselnøddeolie og afslut med kaviar.

  • Serverer desserten straks.   

03

Ingredienser

Se andre opskrifter