Iscreme af Amber Liquorice-chokolade
Dessert til 6 personer
Ingredienser
Iscreme - laves dagen før
7 dl sødmælk
3 dl piskefløde
2 spsk. glukose
10 stk. æggeblommer
250 g Amber Liquorice-chokolade
1 knivspids salt
Andet
1 pose Liquorice Dragée mandler
50 g Amber Liquorice-chokolade
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Iscreme - laves dagen før
- Hak chokoladen groft.
- Kom mælk, fløde, glukose og salt i en gryde og bring i kog under omrøring.
- Hæld herefter den varme væske lidt ad gangen over æggeblommerne, mens der omrøres.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm det stille og roligt op, under konstant omrøring til omkring 75 grader, eller til den begynder at blive tyk og cremet.
- Fjern gryden fra varmen, lad den køle let under omrøring og rør herefter den hakkede chokolade i. Rør indtil chokoladen er smeltet helt ud i cremen.
- Kom cremen i en beholder og rør yderligere i den i 5 minutter, for at afkøle den.
- Sæt herefter cremen på køl natten over.
- Næste dag blendes cremen et øjeblik med en stavblender, inden den køres på ismaskine.
Servering
- Hak Liquorice Dragée-mandlerne groft.
- Fordel isen i 6 afkølede cocktailglas eller lignede, drys de hakkede mandler på toppen og afslut med at rive Amber Liquorice-chokoladen ud over anretningen.
Ingredienser
- Amber Dragée
62 DKK - Amber Liquorice
88 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage
- Af Summerbird Organic 25. Oktober 2024
Chokolademousse Arriba Nacional 74%
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Arriba Nacional 68 %
- Af Summerbird Organic 27. September 2024
Brombærflødebolle