Iscreme af Amber Liquorice-chokolade

Iscreme af Amber Liquorice-chokolade

Af Summerbird Organic 25. Oktober 2023

Dessert til 6 personer

Ingredienser

Iscreme - laves dagen før

7 dl sødmælk

3 dl piskefløde 

2 spsk. glukose

10 stk. æggeblommer

250 g Amber Liquorice-chokolade

1 knivspids salt

 

Andet

1 pose Liquorice Dragée mandler

50 g Amber Liquorice-chokolade

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Iscreme - laves dagen før

  • Hak chokoladen groft.
  • Kom mælk, fløde, glukose og salt i en gryde og bring i kog under omrøring.
  • Hæld herefter den varme væske lidt ad gangen over æggeblommerne, mens der omrøres.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det stille og roligt op, under konstant omrøring til omkring 75 grader, eller til den begynder at blive tyk og cremet.
  • Fjern gryden fra varmen, lad den køle let under omrøring og rør herefter den hakkede chokolade i. Rør indtil chokoladen er smeltet helt ud i cremen.
  • Kom cremen i en beholder og rør yderligere i den i 5 minutter, for at afkøle den.
  • Sæt herefter cremen på køl natten over.
  • Næste dag blendes cremen et øjeblik med en stavblender, inden den køres på ismaskine.
02

Servering

  • Hak Liquorice Dragée-mandlerne groft.
  • Fordel isen i 6 afkølede cocktailglas eller lignede, drys de hakkede mandler på toppen og afslut med at rive Amber Liquorice-chokoladen ud over anretningen. 
03

Ingredienser

Se andre opskrifter