Istærte med Amber Caramel

Istærte med Amber Caramel

Af Summerbird Organic 6. September 2024

Ingredienser 

 

Chokoladeis

200 g Amber Caramel-chokolade

½ vaniljestang

75 g rørsukker

2,5 dl piskefløde

2,5 dl mælk

100 g æggeblommer

1 knsp. salt


Chokoladetærte

300 g Amber Classic-chokolade

 

Anretning

Hakket Amber Classic-chokolade

   

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Chokoladeis

  • Skrab vaniljekorn ud af stangen.
  • Kom mælk, fløde, vaniljekorn og selve vaniljestangen i en gryde, og varm forsigtigt op.
  • Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk til en luftig æggesnaps.
  • Hæld den varme mælk- og flødeblanding over æggeblommerne, og kom det hele tilbage i gryden.
  • Varm isbasen op til ca. 75 grader under konstant, forsigtig omrøring.
  • Når basen er begyndt at blive tyk og cremet, hældes den igennem en sigte.
  • Stil cremen i køleskabet i minimum et par timer, og helst natten over.
  • Kom cremen i en ismaskine.
  • Hak chokoladen fint, og tilsæt mens isen stadig er flydende og blød. Kør ismaskinen indtil isen er fast.
  • Alternativt kan du vælge ikke at lave isen selv, og i stedet blande den hakkede Amber Caramel-chokolade direkte i en god vaniljeis. 
    02

    Chokoladetærte

    • Temperér chokoladen, og hæld den i små tærteforme.
    • Lad chokoladen størkne let i formen, og tag den ud efter ca. 30 sekunder, så du nu har en fin, tynd chokoladeskal
    03

    Anretning

    • Fyld chokoladetærterne med friskrørt is.
    • Dæk toppen med revet Amber Classic-chokolade, og servér.
    04

    Ingredienser

    Se andre opskrifter