Istærte med Amber Caramel
Ingredienser
Chokoladeis
200 g Amber Caramel-chokolade
½ vaniljestang
75 g rørsukker
2,5 dl piskefløde
2,5 dl mælk
100 g æggeblommer
1 knsp. salt
Chokoladetærte
300 g Amber Classic-chokolade
Anretning
Hakket Amber Classic-chokolade
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Chokoladeis
- Skrab vaniljekorn ud af stangen.
- Kom mælk, fløde, vaniljekorn og selve vaniljestangen i en gryde, og varm forsigtigt op.
- Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk til en luftig æggesnaps.
- Hæld den varme mælk- og flødeblanding over æggeblommerne, og kom det hele tilbage i gryden.
- Varm isbasen op til ca. 75 grader under konstant, forsigtig omrøring.
- Når basen er begyndt at blive tyk og cremet, hældes den igennem en sigte.
- Stil cremen i køleskabet i minimum et par timer, og helst natten over.
- Kom cremen i en ismaskine.
- Hak chokoladen fint, og tilsæt mens isen stadig er flydende og blød. Kør ismaskinen indtil isen er fast.
- Alternativt kan du vælge ikke at lave isen selv, og i stedet blande den hakkede Amber Caramel-chokolade direkte i en god vaniljeis.
Chokoladetærte
- Temperér chokoladen, og hæld den i små tærteforme.
- Lad chokoladen størkne let i formen, og tag den ud efter ca. 30 sekunder, så du nu har en fin, tynd chokoladeskal
Anretning
- Fyld chokoladetærterne med friskrørt is.
- Dæk toppen med revet Amber Classic-chokolade, og servér.
Ingredienser
- Amber Caramel
90 DKK - Amber Classic
78 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 27. December 2024
Nytårsdessert 2024
- Af Summerbird Organic 20. December 2024
Julechokoladebar
- Af Summerbird Organic 13. December 2024
Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage