

Klassisk vaniljeis, Amber Caramel & lun Amber-sauce
Dessert til 6 personer
Ingredienser
Vaniljeis - laves dagen før
2 vaniljestænger af god kvalitet.
3 dl sødmælk
7 dl piskefløde
200 g rørsukker
12 æggeblommer
1 knivspids salt
Amber Classic-chokoladesauce
1 vaniljestang af god kvalitet
200 g Amber Classic-chokolade
1 dl piskefløde
0,5 dl sødmælk
1/2 økologisk citron, skallen herfra
1 knivspids salt
Andet
100 g Amber Caramel
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Vaniljeis
- Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Knus kornene ud i en smule af rørsukkeret.
- Kom mælk, fløde, vaniljestænger, vaniljesukker, sukker og salt i en gryde og bring i kog under omrøring.
- Hæld herefter den varme væske lidt ad gangen over æggeblommerne, mens der omrøres.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm det stille og roligt op under konstant omrøring til omkring 75 grader, eller til den begynder at blive tyk og cremet.
- Fjern gryden fra varmen, kom cremen i en beholder og rør yderligere i den i 5 minutter, for at afkøle den. Sæt herefter cremen på køl natten over.
- Næste dag hældes cremen gennem en sigte og køres på en ismaskine.
Amber Classic-chokoladesauce
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Hak chokoladen fint og kom den i en passende gryde sammen med vaniljekorn, piskefløde, sødmælk, reven citronskal og salt.
- Varm forsigtigt indholdet op under omrøring. Når chokoladen er smeltet, er saucen klar til servering.
Amber Caramel
- Hak chokoladen fint.
Servering
- Fordel halvdelen af den hakkede Amber Caramel-chokolade i 6 passende skåle
- Kom en velmenende kugle vaniljeis på toppen og afslut med den resterende mængde hakket Amber Caramel-chokolade.
- Serverer desserten med den lune Amber Classic-chokoladesauce.
Tip.
Hvis man har lyst til et friskt og frugtig indslag på desserten, kan man pynte med friske brombær eller lignende.
Ingredienser
- Amber Classic
78 DKK - Amber Classic
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 7. Februar 2025
Verdens vildeste chokoladekage
- Af Summerbird Organic 17. Januar 2025
Mandel-frangipane med pære og hvid chockoladeganache
- Af Summerbird Organic 27. December 2024
Nytårsdessert 2024
- Af Summerbird Organic 20. December 2024
Julechokoladebar