Klassisk vaniljeis, Amber Caramel & lun Amber-sauce

Klassisk vaniljeis, Amber Caramel & lun Amber-sauce

Af Summerbird Organic 19. September 2023

Dessert til 6 personer

Ingredienser

Vaniljeis - laves dagen før

2 vaniljestænger af god kvalitet. 

3 dl sødmælk

7 dl piskefløde

200 g rørsukker

12 æggeblommer

1 knivspids salt

 

Amber Classic-chokoladesauce

1 vaniljestang af god kvalitet

200 g Amber Classic-chokolade

1 dl piskefløde

0,5 dl sødmælk

1/2 økologisk citron, skallen herfra

1 knivspids salt

 

Andet

100 g Amber Caramel 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Vaniljeis

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Knus kornene ud i en smule af rørsukkeret.
  • Kom mælk, fløde, vaniljestænger, vaniljesukker, sukker og salt i en gryde og bring i kog under omrøring.
  • Hæld herefter den varme væske lidt ad gangen over æggeblommerne, mens der omrøres.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det stille og roligt op under konstant omrøring til omkring 75 grader, eller til den begynder at blive tyk og cremet.
  • Fjern gryden fra varmen, kom cremen i en beholder og rør yderligere i den i 5 minutter, for at afkøle den. Sæt herefter cremen på køl natten over.
  • Næste dag hældes cremen gennem en sigte og køres på en ismaskine.
02

Amber Classic-chokoladesauce

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Hak chokoladen fint og kom den i en passende gryde sammen med vaniljekorn, piskefløde, sødmælk, reven citronskal og salt.
  • Varm forsigtigt indholdet op under omrøring. Når chokoladen er smeltet, er saucen klar til servering.
03

Amber Caramel

  • Hak chokoladen fint.
04

Servering

  • Fordel halvdelen af den hakkede Amber Caramel-chokolade i 6 passende skåle
  • Kom en velmenende kugle vaniljeis på toppen og afslut med den resterende mængde hakket Amber Caramel-chokolade.
  • Serverer desserten med den lune Amber Classic-chokoladesauce. 

Tip. 

Hvis man har lyst til et friskt og frugtig indslag på desserten, kan man pynte med friske brombær eller lignende. 

05

Ingredienser

Se andre opskrifter