Klassisk vaniljeis, Amber-sauce & syltede brombær
Klassisk vaniljeis,
Amber-sauce & syltede brombær
Ingredienser
Vaniljeis
2 vaniljestænger af god kvalitet.
3 dl sødmælk
7 dl piskefløde
200 g rørsukker
12 æggeblommer
1 knivspids salt
Syltede brombær
400 g brombær
3 dl vand
1 dl hvidvin
100 g sukker
2 kviste rosmarin
1 økologisk citron
Amber Classic-chokoladesauce
1 vaniljestang af god kvalitet
200 g Amber Classic-chokolade
1 dl piskefløde
0,5 dl sødmælk
1/2 økologisk citron, skallen herfra
1 knivspids salt
Andet
4 spsk. groft hakkede Piemonte Hazelnuts
mynte og rød syre - kan erstattes af f.eks. citronmelisse
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Vaniljeis - laves dagen før
- Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Knus kornene ud i en smule af rørsukkeret.
- Kom mælk, fløde, vaniljestænger, vaniljesukker, sukker og salt i en gryde og bring i kog under omrøring.
- Hæld herefter den varme væske lidt ad gangen over æggeblommerne, mens der omrøres.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm det stille og roligt op under konstant omrøring til omkring 75 grader, eller til den begynder at blive tyk og cremet.
- Fjern gryden fra varmen, kom cremen i en beholder og rør yderligere i den i 5 minutter, for at afkøle den.
- Sæt herefter cremen på køl natten over.
- Næste dag hældes cremen gennem en sigte og køres på en ismaskine.
Syltede brombær - laves dagen før
- Skyl brombærrene under rindende vand.
- Karamellisér sukkeret i en gryde. Når sukkeret er gyldent, koges gryden af med hvidvin og vand. Pas på, det kan godt sprøjte en smule. Kog herefter væsken igennem til karamellen er opløst.
- Kog videre et øjeblik og træk herefter lagen fra varmen og tilsæt rosmarin.
- Smag lagen til med citronsaft og afkøl den herefter til stuetemperatur.
- Kom bærrene i en passende beholder, hæld lagen over og lad dem trække på køl natten over.
- Ved servering kan brombærrene lunes i en smule af lagen eller blot serveres som de er.
Amber Classic-chokoladesauce
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Hak chokoladen fint og kom den i en passende gryde sammen med vaniljekorn, piskefløde, sødmælk, reven citronskal og salt.
- Varm forsigtigt indholdet op under omrøring. Når chokoladen er smeltet, er saucen klar til servering.
Servering
-
Kom en skefuld hakkede hasselnødder i bunden af tallerkenen.
-
Anret herpå en velmenende kugle vaniljeis.
-
Anret de syltede brombær dekorativt omkring isen og pynt med en smule mynte og rød syre.
-
Serverer desserten med den varme Amber Classic-chokoladesauce.
Ingredienser
- Amber Classic
74 DKK - Amber Classic
100 DKK - Piemonte Hazelnuts
75 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 20. December 2024
Julechokoladebar
- Af Summerbird Organic 13. December 2024
Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage
- Af Summerbird Organic 25. Oktober 2024
Chokolademousse Arriba Nacional 74%