Klassisk vaniljeis, Amber-sauce & syltede brombær

Klassisk vaniljeis, Amber-sauce & syltede brombær

Klassisk vaniljeis,
Amber-sauce & syltede brombær

Ingredienser

Vaniljeis

2 vaniljestænger af god kvalitet.

3 dl sødmælk

7 dl piskefløde

200 g rørsukker

12 æggeblommer

1 knivspids salt


Syltede brombær

400 g brombær

3 dl vand

1 dl hvidvin

100 g sukker

2 kviste rosmarin

1 økologisk citron

 

Amber Classic-chokoladesauce

1 vaniljestang af god kvalitet

200 g Amber Classic-chokolade

1 dl piskefløde

0,5 dl sødmælk

1/2 økologisk citron, skallen herfra

1 knivspids salt



Andet

4 spsk. groft hakkede ristede hasselnødder

mynte og rød syre - kan erstattes af f.eks. citronmelisse

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Vaniljeis - laves dagen før

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Knus kornene ud i en smule af rørsukkeret.
  • Kom mælk, fløde, vaniljestænger, vaniljesukker, sukker og salt i en gryde og bring i kog under omrøring.
  • Hæld herefter den varme væske lidt ad gangen over æggeblommerne, mens der omrøres.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det stille og roligt op under konstant omrøring til omkring 75 grader, eller til den begynder at blive tyk og cremet.
  • Fjern gryden fra varmen, kom cremen i en beholder og rør yderligere i den i 5 minutter, for at afkøle den.
  • Sæt herefter cremen på køl natten over.
  • Næste dag hældes cremen gennem en sigte og køres på en ismaskine.
02

Syltede brombær - laves dagen før

  • Skyl brombærrene under rindende vand.
  • Karamellisér sukkeret i en gryde. Når sukkeret er gyldent, koges gryden af med hvidvin og vand. Pas på, det kan godt sprøjte en smule. Kog herefter væsken igennem til karamellen er opløst.
  • Kog videre et øjeblik og træk herefter lagen fra varmen og tilsæt rosmarin.
  • Smag lagen til med citronsaft og afkøl den herefter til stuetemperatur.
  • Kom bærrene i en passende beholder, hæld lagen over og lad dem trække på køl natten over.
  • Ved servering kan brombærrene lunes i en smule af lagen eller blot serveres som de er.
03

Amber Classic-chokoladesauce

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Hak chokoladen fint og kom den i en passende gryde sammen med vaniljekorn, piskefløde, sødmælk, reven citronskal og salt.
  • Varm forsigtigt indholdet op under omrøring. Når chokoladen er smeltet, er saucen klar til servering.
04

Servering

  • Kom en skefuld hakkede hasselnødder i bunden af tallerkenen.

  • Anret herpå en velmenende kugle vaniljeis.

  • Anret de syltede brombær dekorativt omkring isen og pynt med en smule mynte og rød syre.

  • Serverer desserten med den varme Amber Classic-chokoladesauce.

05

Ingredienser

Se andre opskrifter