

Marengsfuglereder
Ingredienser
Fuglereder
100 g æggehvider
1 knivspids salt
200 g flormelis
1/2 tsk eddike
Hvid chokoladeganache
70 g hvid chokolade White Vanilla
1 vaniljestang
40 g sukker
4 dl piskefløde
Andet
Rabarbermarmelade eller anden yndlingsmarmelade
Amber Quail Eggs fra Summerbird.
Yndlingskrydderurter som f.eks. kørvel eller citronmelisse
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Fuglereder
- Forvarm ovnen til 100 grader.
- Pisk æggehvider og salt luftige, med ikke stive.
- Tilsæt herefter flormelis lidt efter lidt, mens der piskes grundigt.
- Når alt flormelissen er pisket i, tilsættes eddiken og marengsen piskes yderligere, indtil den er helt stiv, sej og blank.
- Kom marengsen i en sprøjtepose og beklæd den bageplade med bagepapir.
- Sprøjt herefter marengsen ud i ”fuglerede-facon” med en lille kant på siden.
- Bag fuglerederne sprøde i ovnen i 2 timer.
Dag 1 - Hvid chokoladeganache
- Hak den hvide chokolade fint.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Kom hakket chokolade, fløde og vaniljesukker i en gryde og lun det forsigtigt op under omrøring indtil chokoladen er smeltet ud i fløden.
- Kom massen i en passende lukket beholder og sæt den på køl natten over.
Dag 2 - Hvid chokoladeganache
- Tag massen, som blev lunet dagen i forvejen, ud af køleskabet, sigt den og pisk den luftig. Pas på den ikke bliver overpisket, da den så lynhurtigt vil skille.
Servering
-
Fordel fuglerederne på 6 tallerkner.
-
Kom en teskefuld marmelade i hver fuglerede og top med en skefuld hvid chokoladeganache.
-
Anret på toppen af cremen, Amber Quail Eggs og afslut med lidt yndlingsurter.
Ingredienser
- White Vanilla
130 DKK
Se andre opskrifter
- Af Thomas Herman 7. December 2023
JULEKAGE AMAZONAS 61 % MED APPELSIN & VARME KRYDDERIER
- Af Thomas Herman 4. December 2023
VARM CHOKOLADE “AMAZONAS 61%”
- Af Thomas Herman 22. November 2023
PÆRE BELLE HELENE “AMAZONAS 61% SYLTEDE PÆRER, VANILJE IS & LUN CHOKOLADESAUCE
- Af Thomas Herman 15. November 2023
CHOKOLADEMOUSSE “GUAYAS 71 %” - PÅ KLASSISK VIS