Mazarintærte på Summerbird marcipan & Amber Classic-Chokolade

Mazarintærte på Summerbird marcipan & Amber Classic-Chokolade

Mazarintærte på Summerbird marcipan & Amber Classic-Chokolade med friske brombær & Amber sommerfugle

Ingredienser

Mazarintærte

150 g Amber Classic-chokolade

250 g Summerbird marcipan

250 g sukker

250 g usaltet smør

125 g mel

125 g mandelmel

5 stk. hele æg

saft og skal af 1 økologisk citron

Creme fraiche rørt med vanilje

5 dl god Creme fraiche 38 %, gerne økologisk (man kan virkeligt smage forskel)

1 stang god vanilje

Andet

Flormelis

Friske brombær

10 stk. Amber sommerfugle

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Mazarintærte

  • Hak Amber Classic-chokoladen groft, og stil til side til senere.
  • Riv marcipanen på et rivejern, og rør det sammen med sukkeret i en skål.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, og bland det sammen med marcipanen og sukkeret.
  • Smelt smørret i gryde, lad det køle en smule og hæld det i massen.
  • Tilsæt mel og mandelmel og rør det i, til massen er jævn og glat.
  • Kom til sidst den hakkede Amber Classic-chokolade i og rør godt.
  • Smør en tærteform (Ø25cm) og drys den med sukker.
  • Hæld dejen i tærteformen og bag den ved 170 grader (varmluft) i ca. 30-35 min. Tærten er færdig, når der ikke ikke følger dej med op, når man stikker i kagen.
  • Når tærten er færdig køles den af.
02

Creme fraiche rørt med vanilje

  • Skrab kornene ud af vaniljen, og rør kornene sammen med creme fraiche 38%.
  • Pisk det herefter tykt. Pas dog på den ikke skiller.
  • Opbevar cremen på køl til den skal bruges.
03

Servering

  • Drys flormelis på toppen af mazarintærten og anret sporadisk friske brombær og Amber sommerfugle på toppen.

  • Serverer tærten med den let piskede creme fraiche med vanilje.

04

Ingredienser

Se andre opskrifter