

Nytårs kransekage
Ingredienser
Kransekage
500 g Summerbird marcipan
150 g Flormelis
50 g Æggehvide
Andet
60 g Summerbird chokolade Arriba Nacional 68 %
100 g flormelis
1 æggehvide
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Kransekager
- Skær marcipan i mindre stykker og rør den grundigt sammen med sigtet flormelis.
- Tilsæt herefter æggehvide, lidt efter lidt, under omrøring.
- Rør massen grundigt igennem.
- Kom massen i en sprøjtepose med en trekant tyl og lad den hvile på køl et par timer.
- Kom bagepapir på en bageplade og sprøjt kransekagen ud i 7. cm lange stykker.
- Bag kransekagen i en forvarmet ovn ved 190 grader i 8-10 minutter, eller til de er gyldne.
Servering
- Chokoladen: Når kransekagen er gylden og afkølet, smeltes chokoladen over vandbad og bunden af kransekagen dyppes heri.
- Glasur: Sigt flormelisen i en skål og kom æggehviden heri og rør sammen til en tyk glasur. Kom glasuren i en cornet foldet af bagepapir og dekorere kransekagen på klassisk vis.
Ingredienser
- Arriba Nacional 68%
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 3. Oktober 2025
Eclair med Amber Blond, mandelpraliné og pære
- Af Summerbird Organic 26. September 2025
Ferskenroulade med friske hindbær, White Vanilla-cremeux og hindbærmarcipan
- Af Summerbird Organic 22. September 2025
Abrikos-tarte tatain
- Af Summerbird Organic 5. September 2025
Amber Classic-, mokka- og pistaciefragilité