

Passionsfrugt fromage med hvid chokolade og rabarber
Ingredienser
Passionsfrugtfromage
250 ml piskefløde.
150 g passionsfrugtpuré
100 g æggeblommer
75 g florsukker
4 blade gelatine
Hvid chokolade-spray
200 g hvid chokolade White Vanilla
40 g kakaosmør
Mørdej
185 g hvedemel
100 g koldt smør i små tern
50 g ristet hasselnødde-/mandelmel
75 g florsukker
1 lille æg
Lidt vanilje
Lidt havsalt
Rabarbergelé
3 dl rabarbersaft eller pocheringslage
1 dl hindbærsaft
1 dl vand
Gelatineblade
Lidt sukker hvis nødvendigt.
Opskriften passer til ca. 10 stk af ca. 60 gram.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Passionsfrugtfromage
-
Kom gelatinen i koldt vand.
-
Pisk æggeblommer og florsukker luftige (dette tager lidt tid, så brug en elpisker)
-
Lun passionsfrugtpuréen og smelt gelatinen heri.
-
Vend puréen i æggeblommemassen og lad den køle lidt af.
-
Piskefløden piskes til et let og luftigt skum.
-
Vend flødeskummet forsigtig i æggeblommemassen.
-
Fyld fromagen med i silikoneforme. Vi bruger en kogleformet størrelse Ø65mm, men en hvilken som helst silikoneform kan bruges.
-
Kom de fyldte forme i fryseren natten over, til de er bundfrosne.
-
Fjern fromagerne fra silikoneformene straks du tager dem ud af fryseren.
-
Sæt dem på en rist og stil dem tilbage i fryseren til de skal sprayes med hvid chokolade.
Hvid chokolade-spray
-
Hak chokoladen og kakaosmørret fint.
-
Smelt over et vandbad til det hele er smeltet og homogent.
-
Sigt chokoladen og kom den i en spray-pistol.
Mørdej
-
Start med at ælte smørret sammen med melet. Brug fingrene, det er mest effektivt.
-
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt forsigtig til dejen har samlet sig - Lad endelig vær med at ælte dejen for meget, da dejen så vil trække sig sammen under bagning og bunden vil blive sej og ikke sprød.
-
Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile i køleskabet i minimum 2 timer, men helst natten over.
-
Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og sæt pladen i fryseren i en times tid til at hvile.
-
Tænd ovnen på 175 grader.
-
Stik nu den frosne mørdej ud i oblater, der er være ½ cm større end selve fromagen.
-
Bages i en forvarmet ovn i ca. 6-8 minutter til de er jævnt gyldne.
Rabarbergelé
-
Bland vand, rabarbersaft og hindbærsaft og smag til med lidt sukker, så der er balance i smagen.
-
Vej den blandede saft. For hver 100 g væske skal du bruge 2 blade gelatine.
-
Kom gelatinen i koldt vand.
-
Varm saften op til ca. 50 grader og smelt den opblødte gelatine heri.
-
Kom husholdningsfilm på en helt flad plade med en lille kant.
-
Hæld et tyndt lag saft med gelatine på pladen.
-
Stil pladen koldt i ca. 4-5 timer til geléen har sat sig helt.
-
Stik gelécirkler ud, der er ca. 20 procent større end fromagens diameter.
Anretning
-
Tag de frosne fromager ud af fryseren og spray et tyndt og jævnt lag hvid chokolade-spray på dem.
-
Placér de frosne kager på hver sin mørdejsoblat.
-
Kom gelécirklen på toppen af fromagen og pynt eventuelt med spiselige blomster fra haven eller krydderurter som mynte eller sødskærm.
-
Lad fromagen tø helt op inden servering.
Ingredienser
- White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 4. Juli 2025
Hvid chokolade-tiramisu
- Af Summerbird Organic 23. Juni 2025
Jordbærtærte med hvid chokolade
- Af Summerbird Organic 5. Juni 2025
Rabarberkage med hvid chokolademousse
- Af Summerbird Organic 16. Maj 2025
Rabarber-Sarah Bernhardt