Passionsfrugt fromage med hvid chokolade og rabarber

Passionsfrugt fromage med hvid chokolade og rabarber

Af Summerbird Organic 23. Maj 2025

Ingredienser 

Passionsfrugtfromage

250 ml piskefløde. 

150 g passionsfrugtpuré 

100 g æggeblommer 

75 g florsukker 

4 blade gelatine 

 

Hvid chokolade-spray 

200 g hvid chokolade White Vanilla 

40 g kakaosmør 

 

Mørdej

185 g hvedemel 

100 g koldt smør i små tern 

50 g ristet hasselnødde-/mandelmel 

75 g florsukker 

1 lille æg 

Lidt vanilje 

Lidt havsalt 

 

Rabarbergelé

3 dl rabarbersaft eller pocheringslage 

1 dl hindbærsaft 

1 dl vand 

Gelatineblade  

Lidt sukker hvis nødvendigt. 


 

Opskriften passer til ca. 10 stk af ca. 60 gram.

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Passionsfrugtfromage  

  • Kom gelatinen i koldt vand. 

  • Pisk æggeblommer og florsukker luftige (dette tager lidt tid, så brug en elpisker) 

  • Lun passionsfrugtpuréen og smelt gelatinen heri. 

  • Vend puréen i æggeblommemassen og lad den køle lidt af. 

  • Piskefløden piskes til et let og luftigt skum. 

  • Vend flødeskummet forsigtig i æggeblommemassen. 

  • Fyld fromagen med i silikoneforme. Vi bruger en kogleformet størrelse Ø65mm, men en hvilken som helst silikoneform kan bruges. 

  • Kom de fyldte forme i fryseren natten over, til de er bundfrosne. 

  • Fjern fromagerne fra silikoneformene straks du tager dem ud af fryseren.  

  • Sæt dem på en rist og stil dem tilbage i fryseren til de skal sprayes med hvid chokolade. 

02

Hvid chokolade-spray

  • Hak chokoladen og kakaosmørret fint. 

  • Smelt over et vandbad til det hele er smeltet og homogent. 

  • Sigt chokoladen og kom den i en spray-pistol. 

03

Mørdej

  • Start med at ælte smørret sammen med melet. Brug fingrene, det er mest effektivt. 

  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt forsigtig til dejen har samlet sig - Lad endelig vær med at ælte dejen for meget, da dejen så vil trække sig sammen under bagning og bunden vil blive sej og ikke sprød. 

  • Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile i køleskabet i minimum 2 timer, men helst natten over. 

  • Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og sæt pladen i fryseren i en times tid til at hvile. 

  • Tænd ovnen på 175 grader. 

  • Stik nu den frosne mørdej ud i oblater, der er være ½ cm større end selve fromagen. 

  • Bages i en forvarmet ovn i ca. 6-8 minutter til de er jævnt gyldne. 

04

Rabarbergelé 

  • Bland vand, rabarbersaft og hindbærsaft og smag til med lidt sukker, så der er balance i smagen. 

  • Vej den blandede saft. For hver 100 g væske skal du bruge 2 blade gelatine. 

  • Kom gelatinen i koldt vand. 

  • Varm saften op til ca. 50 grader og smelt den opblødte gelatine heri. 

  • Kom husholdningsfilm på en helt flad plade med en lille kant. 

  • Hæld et tyndt lag saft med gelatine på pladen. 

  • Stil pladen koldt i ca. 4-5 timer til geléen har sat sig helt. 

  • Stik gelécirkler ud, der er ca. 20 procent større end fromagens diameter. 

05

Anretning 

  • Tag de frosne fromager ud af fryseren og spray et tyndt og jævnt lag hvid chokolade-spray på dem. 

  • Placér de frosne kager på hver sin mørdejsoblat. 

  • Kom gelécirklen på toppen af fromagen og pynt eventuelt med spiselige blomster fra haven eller krydderurter som mynte eller sødskærm. 

  • Lad fromagen tø helt op inden servering. 

06

Ingredienser

Se andre opskrifter