Peberkagegris med glasur og Summerbird Landgrise

Peberkagegris med glasur og Summerbird Landgrise

Af Summerbird Organic 5. December 2025

Ingredienser

Pebernøddekiks

100 g koldt smør i tern 
170 g hvedemel 
110 g flormelis
20 g mandelmel 
30 g majsstivelse 
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin 
1 æg 
¼ tsk. stødt kanel 
¼ tsk. stødt kardemomme 
¼ tsk. stødt ingefær 
¼ tsk. friskkværnet sort peber 
1 knivspids havsalt 

 

Pynt

300 g flormelis
2 spsk. pasteuriserede æggehvider
1 tsk. frysetørret hindbærpulver
Ca. 15 Summerbird Landgrise

 

Opskriften passer til ca. 15 styk.

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Pebernøddekiks

  • Smuldr smørret ud i hvedemel og flormelis, til det ligner brødkrummer. Undgå at overarbejde dejen.

  • Tilsæt resten af ingredienserne og saml forsigtigt dejen med hænderne.

  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum et par timer eller gerne natten over.

  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. ½ cm tykkelse.

  • Sæt den udrullede dej i køleskabet i et par timer.

  • Fjern det øverste stykke bagepapir og stik dejen ud med en griseformet udstikker.

  • Læg grisene på en bageplade beklædt med bagepapir eller silikonemåtte og bag ved 170 grader varmluft i 7-9 minutter, eller til småkagerne er jævnt bagte og gyldne.

  • Afkøl småkagerne helt. 

02

Pynt

  • Rør æggehvider, flormelis og hindbærpulver godt sammen (tilsæt eventuelt lidt mere æggehvide, så glasuren bliver tilpas blød).
  • Glasuren er klar, når den har en konsistens, hvor den netop flyder helt ud.
  • Hæld glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul.
  • Pynt halvdelen af småkagerne med hindbærglasur. Drys den anden halvdel af småkagerne let med flormelis.
  • Læg en Summerbird Landgris på hver småkage (tilføj en smule glasur på bagsiden af dem, der skal lægges på småkagerne drysset med flormelis).
  • Lad glasuren sætte sig og servér.
03

Ingredienser

  • Landgrise

    40 STK 600 DKK

  • Landgrise

    40 STK 600 DKK

Se andre opskrifter