

Peberkagegris med glasur og Summerbird Landgrise
Ingredienser
Pebernøddekiks
100 g koldt smør i tern
170 g hvedemel
110 g flormelis
20 g mandelmel
30 g majsstivelse
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
1 æg
¼ tsk. stødt kanel
¼ tsk. stødt kardemomme
¼ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. friskkværnet sort peber
1 knivspids havsalt
Pynt
300 g flormelis
2 spsk. pasteuriserede æggehvider
1 tsk. frysetørret hindbærpulver
Ca. 15 Summerbird Landgrise
Opskriften passer til ca. 15 styk.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Pebernøddekiks
-
Smuldr smørret ud i hvedemel og flormelis, til det ligner brødkrummer. Undgå at overarbejde dejen.
-
Tilsæt resten af ingredienserne og saml forsigtigt dejen med hænderne.
-
Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum et par timer eller gerne natten over.
-
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. ½ cm tykkelse.
-
Sæt den udrullede dej i køleskabet i et par timer.
-
Fjern det øverste stykke bagepapir og stik dejen ud med en griseformet udstikker.
-
Læg grisene på en bageplade beklædt med bagepapir eller silikonemåtte og bag ved 170 grader varmluft i 7-9 minutter, eller til småkagerne er jævnt bagte og gyldne.
-
Afkøl småkagerne helt.
Pynt
- Rør æggehvider, flormelis og hindbærpulver godt sammen (tilsæt eventuelt lidt mere æggehvide, så glasuren bliver tilpas blød).
- Glasuren er klar, når den har en konsistens, hvor den netop flyder helt ud.
- Hæld glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul.
- Pynt halvdelen af småkagerne med hindbærglasur. Drys den anden halvdel af småkagerne let med flormelis.
- Læg en Summerbird Landgris på hver småkage (tilføj en smule glasur på bagsiden af dem, der skal lægges på småkagerne drysset med flormelis).
- Lad glasuren sætte sig og servér.
Ingredienser
Se andre opskrifter
Af Summerbird Organic 12. December 2025Julekage med tranebær, appelsinskal og varme krydderier.
Af Summerbird Organic 27. November 2025Risalamande-fromage med Vanilla & Amber og kirsebærcoulis
Af Summerbird Organic 14. November 2025Millefuille
Af Summerbird Organic 16. Oktober 2025Arriba Nacional Chokolade-cookie








