Rabarber trifli

Rabarber trifli

Ingredienser

Rabarber kompot

1 stang vanilje

1 tsk. smør

1 tsk. kakaopulver

4 cm kanelstang

1 lille stump chili

1 ltr. sødmælk

1 spsk. rørsukker

200 g mørk Summerbird chokolade, Amazonas 61%

Lidt flødeskum 

 

Amber-chokoladecreme

60 g Amber-chokolade

2,5 dl piskefløde

1 økologisk citron, skallen heraf

1/2 vaniljestang

 

Pynt

1 pose Amber-hasselnødder

Yndlingsurter, som f.eks. citronmelisse, citronverbena, mynte eller rød syre.

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Rabarber kompot

  • Skyl og rengør rabarberne grundigt og skær dem i 2 cm tykkelse.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i en smule af rørsukkeret, således at kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Kom rabarber, rørsukker, vaniljesukker, den tomme vaniljestang og rabarbersaft i en passende gryde.
  • Lad det simre ved svag varme i 8-10 minutter uden låg, til man opnår samme konsistens som en kompot. Træk gryden fra varmen.
  • Kom herefter kompotten i en passende beholder og lad den køle ned.
  • Er den for syrlig, kan den smages til med en smule sukker og bliver den for sød, kan den smages til med en smule citronsaft.
02

Amber-chokoladecreme

  • Hak chokoladen fint og kom det i en skål.
  • Kom fløde og revet citronskal i en kasserolle.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kog fløde, vaniljekorn, vaniljestang og revet citronskal op. Afkøl fløden let og fjern vaniljestangen.
  • Hæld herefter fløden, under omrøring over den hakkede chokolade til den er smeltet ud i fløden.
  • Kom massen i en passende beholder og sæt den på køl i minimum 4 timer.
  • Sigt herefter massen over i en skål og pisk den til samme konsistens som flødeskum - men pas på den ikke bliver overpisket.
03

Servering

  • Hak Amber-hasselnødderne groft og kom en skefuld i 4 glas.
  • Kom herefter en pæn skefuld rabarberkompot og Amber-chokoladecreme på toppen af de hakkede Amber-hasselnødder. Gentag dette, i yderligere et lag og sæt desserten på køl et par timer.
  • Gem lidt hakkede Amber-hasselnødder til desserten skal serveres.
04

Ingredienser

Se andre opskrifter