Solbær-sandkage med Amber Dragée

Solbær-sandkage med Amber Dragée

Af Summerbird Organic 9. August 2024

Ingredienser 

 

Sandkage

250 g rørsukker

5 æg

250 g smør

200 g hvedemel

1 dl sødmælk

50 g mandelmel

200 g solbær

25 g bagepulver

En knivspids vaniljepulver


Smørcreme

120 g æggehvider

250 g sukker

375 g smør

50 g solbærsaft

25 g citronsaft

 

Solbærmarmelade

200 g piskefløde

400 g Amber Blond-chokolade

200 g piskefløde

 

Pynt

Amber Dragée fra Summerbird Organic

Friske solbær

Frisk mynte

  

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Sandkage

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Pisk sukker og æg til en fast og luftig masse.
  • Smelt smørret, og brun det gerne en smule.
  • Bland det varme smør i æggemassen.
  • Tilsæt forsigtigt sødmælken.
  • Skyl solbærrene godt, og vend dem i massen.
  • Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og vaniljepulver godt sammen, og vend forsigtigt i blandingen.
  • Kom dejen i en smurt form, og bag i ca. 25-30 minutter.
    02

    Smørcreme

    • Bland sukker og æggehvider sammen i en skål.
    • Sæt skålen over et vandbad, og varm æggehvidemassen op.
    • Pisk derefter massen til en fast marengs.
    • Skær smørret i små tern.
    • Tilsæt smørret i den piskede marengs lidt ad gangen.
    • Afslut med solbærsaft og lidt citronsaft, og pisk smørcremen godt.
    • Stil smørcremen køligt inden brug – dog ikke i køleskabet.
    03

    Solbærmarmelade

    • Kom alle ingredienser i en gryde, og kog op i ca. 5-8 minutter.
    • Kom derefter marmeladen i en lufttæt beholder i køleskabet indtil den skal bruges.
    04

    Anretning

    • Skær sandkagen i 3 lige tykke skiver, der skal bruges til bunde.

    • Smør marmelade på hver bund.

    • Fordel 2/3 smørcreme (gem 1/3 til at smøre kagen op) jævnt på hver bund, læg bundene i lag, og lad kagen sætte sig på køl en times tid.

    • Smør siderne op med resten af smørcremen.

    • Pynt kagen med hele og halve Amber Dragée fra Summerbird, friske solbær og mynte.

    05

    Ingredienser

    Se andre opskrifter