Sommerblonder med hvid chokolade & danske bær

Sommerblonder med hvid chokolade & danske bær

Af Summerbird Organic 15. Juni 2023

 Dessert eller eftermiddagskage til 6 personer

Ingredienser

Ganache af hvid chokolade og skyr

175 g hvid chokolade, Summerbird White Vanilla

 

150 g fløde

 

1/2 citron, skallen heraf

 

50 g skyr

 

Blonder

100 g sukker

 

100 g blødt smør

 

60 g mel

 

30 g glukose 

 

Andet

Friske jordbær og hindbær

 

1 potte citronverbena

 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Ganache af hvid chokolade og skyr - skal gerne laves dagen før

  • Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  • Fløden koges op og arbejdes lidt efter lidt ind i chokoladen til den er smeltet og man har en glat masse.
  • Tilsæt reven citronskal samt skyr og rør massen homogen.
  • Massen hældes i en passende beholder og sættes på køl natten over.
02

Blonder

  • Rør sukker, smør, mel og glukose sammen til en dej.
  • Smør dejen tyndt ud på et stykke bagepapir eller endnu bedre − en silikonemåtte.
  • Bag dejen i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 10 min. eller til den er lysebrun og gylden.
  • Lad dejen blive på bagepladen, således den stadig holdes lun, mens blonderne formes.
  • Klip eller træk passende stykker af dejen, mens den stadig er blød og læg stykkerne over en kagerulle eller lignende, således man former dejen som en taco. Dejen kan være varm, så man kan med fordel bruge en tyk plasthandske, når man arbejder med den.
  • Lad blonderne smide varmen og løft dem over på et stykke fedtsugende papir.
  • Opbevar de sprøde blonder i en lufttæt beholder. 
03

Servering

  • Skær jordbærrene i passende stykker.
  • Kom den hvide chokoladeganache i en sprøjtepose. Sprøjt herefter ganache i bunden af blonderne og top med friske bær.
  • Pynt afslutningsvist med blade af citronverbena og servér straks. 
    04

    Ingredienser

    Se andre opskrifter