Sommerblonder med hvid chokolade & danske bær
Dessert eller eftermiddagskage til 6 personer
Ingredienser
Ganache af hvid chokolade og skyr
175 g hvid chokolade, Summerbird White Vanilla
150 g fløde
1/2 citron, skallen heraf
50 g skyr
Blonder
100 g sukker
100 g blødt smør
60 g mel
30 g glukose
Andet
Friske jordbær og hindbær
1 potte citronverbena
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Ganache af hvid chokolade og skyr - skal gerne laves dagen før
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Fløden koges op og arbejdes lidt efter lidt ind i chokoladen til den er smeltet og man har en glat masse.
- Tilsæt reven citronskal samt skyr og rør massen homogen.
- Massen hældes i en passende beholder og sættes på køl natten over.
Blonder
- Rør sukker, smør, mel og glukose sammen til en dej.
- Smør dejen tyndt ud på et stykke bagepapir eller endnu bedre − en silikonemåtte.
- Bag dejen i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 10 min. eller til den er lysebrun og gylden.
- Lad dejen blive på bagepladen, således den stadig holdes lun, mens blonderne formes.
- Klip eller træk passende stykker af dejen, mens den stadig er blød og læg stykkerne over en kagerulle eller lignende, således man former dejen som en taco. Dejen kan være varm, så man kan med fordel bruge en tyk plasthandske, når man arbejder med den.
- Lad blonderne smide varmen og løft dem over på et stykke fedtsugende papir.
- Opbevar de sprøde blonder i en lufttæt beholder.
Servering
- Skær jordbærrene i passende stykker.
- Kom den hvide chokoladeganache i en sprøjtepose. Sprøjt herefter ganache i bunden af blonderne og top med friske bær.
- Pynt afslutningsvist med blade af citronverbena og servér straks.
Ingredienser
- UdsolgtWhite Vanilla
130 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Amazonas 61 %
- Af Summerbird Organic 27. September 2024
Brombærflødebolle
- Af Summerbird Organic 18. September 2024
Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær
- Af Summerbird Organic 13. September 2024
Choux au Craquelin