PÆRE BELLE HELENE ARRIBA NACIONAL 68 % SYLTEDE PÆRER, VANILJE IS & LUN CHOKOLADESAUCE
Dessert til 4 personer
Ingredienser
Syltede pærer - laves dagen før
4 stk. modne pærer
6 dl hvidvin med noget sødme
4 dl vand
400 g sukker
1 kvist rosmarin
6 peberkorn
1 tsk. fennikelfrø
1 stang vanilje
2 stk. hel stjerneanis
1 dl. Poire Williams - kan undlades
Citron
Chokoladesauce
20 g sukker
1 stang vanilje
1 dl piskefløde
1/2 dl sødmælk
150 g Summerbird mørk chokolade
Arriba Nacional 68 %
1 knivspids salt
Andet
Hakkede pistacienødder
Vaniljeis
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Syltede pærer
- Skræl pærerne men lad stilken sidde på toppen, fjern blomsten og kernehuset fra bunden af pæren med et parisienne-jern eller en lille kniv.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Karamellisér sukkeret let i en gryde og tilsæt heri peberkorn, fennikelfrø, stjerneanis, rosmarinkvisten samt vaniljekorn, den tomme vaniljestang og rør rundt.
- Tilsæt nu hvidvin, vand og Poire Williams. Smag lagen til med en smule citronsaft. Kom herefter pærerne i lagen og pochér dem ganske forsigtigt i ca. 20 - 25 minutter alt afhængig af størrelsen, sorten og sæson. Mærk på pærerne undervejs, de må endeligt ikke få for meget.
- Når de er let møre, løftes de op fra lagen og kommes i en passende beholder. Afkøl lagen til stuetemperatur og hæld den over pærerne. Sæt herefter pærerne på køl natten over.
Chokoladesauce
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Hak chokoladen fint.
- Kom chokolade, vaniljesukker, fløde, mælk og salt i en gryde og lun forsigtigt op under omrøring til chokoladen er smeltet og saucen er blank og homogen.
- Herefter er chokoladesaucen klar til servering.
Servering
- Tag de syltede pærer ud fra køl en time før servering.
- Afdryp dem på et rent klæde og drys dem med hakkede pistacienødder.
- Anret dem på fire tallerkner eller i skåle og servér dem med vaniljeis og den lune chokoladesauce.
Ingredienser
- Arriba Nacional 68%
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 27. December 2024
Nytårsdessert 2024
- Af Summerbird Organic 20. December 2024
Julechokoladebar
- Af Summerbird Organic 13. December 2024
Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage