Rabarbertærte
Tærte på Arriba Nacional 68% med hvid chokolade, hyldeblomst panna cotta & hyldeblomstsyltede rabarber
Ingredienser
Syltede rabarber
200 g rabarber, skyllet grundigt
1/2 vaniljestang
1 spsk. rørsukker
2 dl vand
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1/2 citron, saften heraf
Hvid chokolade & hyldeblomst panna cotta
75 g hvid Summerbird chokolade, White Vanilla
1,5 dl piskefløde
1,5 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 tsk. rørsukker
1/2 vaniljestang
2 blade husblas
1/2 citron, skallen herfra
Servering
12 stk. Tartelet - Arriba Nacional 68%, chokolade skåle
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Syltede rabarber
- Skær top og bund af rabarberne, skær dem i skiver på ca. 1-1,5 cm tykkelse og kom dem i en passende beholder.
- Skrab kornene ud af en 1/2 vaniljestang og knus kornene ud i sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Kog vand, hyldeblomstsaft, vaniljesukker og en 1/2 vaniljestang op i en gryde, og træk herefter gryden fra varmen.
- Tilsæt citronsaften og lad hyldeblomstlagen stå et par minutter, så den falder lidt i temperatur.
- Hæld herefter lagen over rabarberne, så de er dækket.
- Lad de syltede rabarber stå på bordet indtil de opnår stuetemperatur, og opbevar dem herefter på køl. Man kan med fordel sylte rabarberne dagen før.
Hvid chokolade & hyldeblomst panna cotta
- Hak den hvide chokolade meget fint, kom den i en skål og stil til side.
- Skrab kornene ud af en 1/2 vaniljestang og knus dem ud i sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Varm fløde, hyldeblomstsaft, vaniljesukker og en 1/2 vaniljestang op til lige under kogepunktet og træk gryden fra varmen.
- Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
- Fjern vaniljestangen fra den varme væske og tilsæt lidt efter lidt den hakkede hvide chokolade under omrøring med et piskeris, indtil det er smeltet.
- Tilsæt til sidst revet citronskal.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i væsken. Lad blandingen afkøle helt.
- Fordel Panna Cotta-cremen i de 12 chokolade skåle, og sæt dem på køl i minimum 4 timer.
Servering
-
Tag rabarber og tærter ud fra køl 10 min før servering, så de smider kulden.
-
Dræn syltelagen fra rabarberne og afdryp dem let på et rent klæde.
-
Anret rabarberne på toppen af tærterne, og pynt eventuelt med frisk mynte, lidt spiselige blomster eller lignende.
-
Server gerne tærterne med en kugle hyldeblomstsorbet.
Ingredienser
- Arriba Nacional 68%
100 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 25. Oktober 2024
Chokolademousse Arriba Nacional 74%
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Arriba Nacional 68 %
- Af Summerbird Organic 27. September 2024
Brombærflødebolle
- Af Summerbird Organic 18. September 2024
Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær