Tiramisu

Tiramisu

Ingredienser

1 stang vanilje

5 æggeblommer

75 g flormeslis

400 g mascarpone

3 1/2 dl piskefløde

1 økologisk citron, revet skal

120 g + 50 g Summerbird chokolade Amber

6 dl espressokaffe

4 spsk. amaretto (mandellikør)

30 stk. ladyfingers

100 g ristede hasselnødder

kakaopulver

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

 Tiramisu

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  • Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt.
  • Bland mascarpone, piskefløde og citronskal, og pisk det stift.
  • Vend forsigtigt fløde/mascarponecremen ned i æggemassen med en dejskraber, og pisk til en let creme.
  • Hak 150 g Amber-chokolade groft, og vend sammen med mascarponecremen.
  • Bland espressokaffe og Amaretto, og dyp ladyfingers lynhurtigt i kaffelagen; de skal blot suge lidt og ikke gennemvædes.
  • Byg op: Læg ladyfingers på et aflangt fad. Fordel halvdelen af cremen henover, derefter et nyt lag ladyfingers, og top med resten af cremen.
  • På køl: Lad desserten stå på køl i mindst 4 timer - eller endnu bedre natten over.
02

Servering

  • Hak hasselnødderne groft, og drys henover desserten. Riv 50 g Amber-chokolade ud over, og sigt lidt kakaopulver øverst.
03

Ingredienser

Se andre opskrifter