Tiramisu med Amber Classic, blåbær & vanilje

Tiramisu med Amber Classic, blåbær & vanilje

Tiramisu med Amber Classic, blåbær & vanilje

Ingredienser

200 g Amber Classic-chokolade

1 stang vanilje

5 æggeblommer

75 g flormelis

400 g mascarpone

3,5 dl piskefløde

1 økologisk citron, revet skal herfra

6 dl espressokaffe, stuetemperatur

4 spsk. amaretto (mandellikør)

30 stk. ladyfingers

100 g blåbær

kakaopulver

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Mazarintærte

  • Hak 150 g Amber Classic-chokolade groft og stil til side til senere.
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  • Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt.
  • Bland mascarpone, piskefløde og citronskal og pisk det stift.
  • Vend forsigtigt fløde-/mascarponecremen ned i æggemassen.
  • Bland espressokaffe og Amaretto og dyp ladyfingers hurtigt i kaffelagen; de skal blot suge lidt af lagen og ikke gennemvædes.
  • Byg op; Læg ladyfingers i et fad eller portionsskåle. Fordel halvdelen af cremen henover, drys hakket Amber Classic-chokolade, samt blåbær ned i cremen og læg derefter et nyt lag ladyfingers og top med resten af cremen.
  • Lad desserten sætte sig på køl, i mindst 4 timer inden servering.
02

Servering

  • • Ved servering rives de resterende 50 g Amber-chokolade ud over desserten og der drysses med lidt kakaopulver. Pynt evt. med lidt friske blåbær.

03

Ingredienser

Se andre opskrifter