

Tiramisu med Amber Classic, blåbær & vanilje
Dessert til 6 personer.
Ingredienser
200 g Amber Classic-chokolade
1 stang vanilje
5 æggeblommer
75 g flormelis
400 g mascarpone
3,5 dl piskefløde
1 økologisk citron, revet skal herfra
6 dl espressokaffe, stuetemperatur
4 spsk. amaretto (mandellikør)
30 stk. ladyfingers
100 g blåbær
Kakaopulver
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Tiramisu
- Hak 150 g Amber Classic-chokolade groft og stil til side til senere.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt.
- Bland mascarpone, piskefløde og citronskal og pisk det stift.
- Vend forsigtigt fløde-/mascarponecremen ned i æggemassen.
- Bland espressokaffe og Amaretto og dyp ladyfingers hurtigt i kaffelagen; de skal blot suge lidt af lagen og ikke gennemvædes.
- Byg op; Læg ladyfingers i et fad eller portionsskåle. Fordel halvdelen af cremen henover, drys hakket Amber Classic-chokolade, samt blåbær ned i cremen og læg derefter et nyt lag ladyfingers og top med resten af cremen.
- Lad desserten sætte sig på køl, i mindst 4 timer inden servering.
Servering
-
Ved servering rives de resterende 50 g Amber-chokolade ud over desserten og der drysses med lidt kakaopulver. Pynt evt. med lidt friske blåbær.
Ingredienser
- Amber Classic
70 DKK - Amber Classic
130 DKK
Se andre opskrifter
- Af Thomas Herman 4. December 2023
VARM CHOKOLADE “AMAZONAS 61%”
- Af Thomas Herman 22. November 2023
PÆRE BELLE HELENE “AMAZONAS 61% SYLTEDE PÆRER, VANILJE IS & LUN CHOKOLADESAUCE
- Af Thomas Herman 15. November 2023
CHOKOLADEMOUSSE “GUAYAS 71 %” - PÅ KLASSISK VIS
- Af Thomas Herman 9. November 2023
Marmoreret chokoladebar