

Verdens vildeste chokoladekage
Ingredienser
Chokoladebunde
260 g hvedemel
80 g kakaopulver
10 g bagepulver
5 g natron
200 g brun farin
250 g rørsukker
Lidt salt
5 æg
2 æggeblommer
180 g vindruekerneolie
1,5 dl espresso
240 g cremefraiche 18 %
Chokolade-frosting
230 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%
2,5 dl sødmælk
100 g rørsukker
40 g kakaopulver
Lidt havsalt
30 g hvedemel
80 g æggeblommer
300 g smør
20 g whisky (kan undlades)
Whisky-sirup
50 ml whisky
150 g sukker
100 g vand.
OBS. Opskriften passer til 10-12 personer.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Chokoladebunde
-
Pisk æg, æggeblommer og rørsukker stift.
-
Under omrøring tilsættes olie og derefter espresso langsomt til æggemassen.
-
Bland mel, natron, bagepulver og brun farin godt sammen.
-
Vend melblandingen i dejen og vend derefter creme fraiche i.
-
Fordel dejen i 2 velsmurte bageringe på ca. 18-20 cm i diameter.
-
Bag kagerne ved 170 grader varmluft i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter.
Kagen må gerne være klæg og svampet i midten.
-
Lad kagen køle helt af på køkkenbordet.
Chokolade-frosting
-
Kom 2 dl. sødmælk, sukker og kakaopulver i en gryde og varm op til lige under kogepunktet.
-
Hak chokoladen fint.
-
Pisk æggeblommer, hvedemel og salt godt sammen med 0,5 dl. sødmælk.
-
Hæld den varme mælk over æggemassen og kom det hele tilbage i gryden.
-
Varm cremen op til kogepunktet, mens der piskes konstant.
-
Hæld cremen i en lufttæt beholder og køl den ned.
-
Kom smørret i en røremaskine med en spartel og rør smørret glat og luftigt.
-
Tilsæt den kolde creme, og pisk det hele igennem, så det er ensartet og luftigt.
-
Smag cremen til med whisky, hvis du ønsker lidt smagsmæssig kant.
Whisky-sirup
-
Kom alle ingredienserne i en gryde og bring i kog.
-
Lad siruppen køle helt af inden anretning.
Anretning
-
Opdel chokolade-frostingen i 3 lige store portioner.
-
Smør første portion frosting på den første bund, læg næste bund ovenpå og afslut med et lag af frosting.
-
Brug den tredje, og sidste portion af frostingen til at smøre siden af lagkagen glat og pænt op.
-
Herfra kan man pynte kagen som man ønsker. Det kun er fantasien, der sætter grænsen.
Vi har valgt at bruge følgende pynt:
Spåner af Amber Classic-chokolade.
Spåner af mørk chokolade Arriba Nacional 68%.
Spiraler af mørk chokolade Arriba Nacional 68%.
Små oblater af mørk chokolade Arriba Nacional 68% & kakaopulver
Ingredienser
- Arriba Nacional 68%
110 DKK
Se andre opskrifter
Af Summerbird Organic 12. December 2025Julekage med tranebær, appelsinskal og varme krydderier.
Af Summerbird Organic 5. December 2025Peberkagegris med glasur og Summerbird Landgrise
Af Summerbird Organic 27. November 2025Risalamande-fromage med Vanilla & Amber og kirsebærcoulis
Af Summerbird Organic 14. November 2025Millefuille






