Verdens vildeste chokoladekage
Ingredienser
Chokoladebunde
260 g hvedemel
80 g kakaopulver
10 g bagepulver
5 g natron
200 g brun farin
250 g rørsukker
Lidt salt
5 æg
2 æggeblommer
180 g vindruekerneolie
1,5 dl espresso
240 g cremefraiche 18 %
Chokolade-frosting
230 g mørk chokolade Arriba Nacional 68%
2,5 dl sødmælk
100 g rørsukker
40 g kakaopulver
Lidt havsalt
30 g hvedemel
80 g æggeblommer
300 g smør
20 g whisky (kan undlades)
Whisky-sirup
50 ml whisky
150 g sukker
100 g vand.
OBS. Opskriften passer til 10-12 personer.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Chokoladebunde
-
Pisk æg, æggeblommer og rørsukker stift.
-
Under omrøring tilsættes olie og derefter espresso langsomt til æggemassen.
-
Bland mel, natron, bagepulver og brun farin godt sammen.
-
Vend melblandingen i dejen og vend derefter creme fraiche i.
-
Fordel dejen i 2 velsmurte bageringe på ca. 18-20 cm i diameter.
-
Bag kagerne ved 170 grader varmluft i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter.
Kagen må gerne være klæg og svampet i midten.
-
Lad kagen køle helt af på køkkenbordet.
Chokolade-frosting
-
Kom 2 dl. sødmælk, sukker og kakaopulver i en gryde og varm op til lige under kogepunktet.
-
Hak chokoladen fint.
-
Pisk æggeblommer, hvedemel og salt godt sammen med 0,5 dl. sødmælk.
-
Hæld den varme mælk over æggemassen og kom det hele tilbage i gryden.
-
Varm cremen op til kogepunktet, mens der piskes konstant.
-
Hæld cremen i en lufttæt beholder og køl den ned.
-
Kom smørret i en røremaskine med en spartel og rør smørret glat og luftigt.
-
Tilsæt den kolde creme, og pisk det hele igennem, så det er ensartet og luftigt.
-
Smag cremen til med whisky, hvis du ønsker lidt smagsmæssig kant.
Whisky-sirup
-
Kom alle ingredienserne i en gryde og bring i kog.
-
Lad siruppen køle helt af inden anretning.
Anretning
-
Opdel chokolade-frostingen i 3 lige store portioner.
-
Smør første portion frosting på den første bund, læg næste bund ovenpå og afslut med et lag af frosting.
-
Brug den tredje, og sidste portion af frostingen til at smøre siden af lagkagen glat og pænt op.
-
Herfra kan man pynte kagen som man ønsker. Det kun er fantasien, der sætter grænsen.
Vi har valgt at bruge følgende pynt:
Spåner af Amber Classic-chokolade.
Spåner af mørk chokolade Arriba Nacional 68%.
Spiraler af mørk chokolade Arriba Nacional 68%.
Små oblater af mørk chokolade Arriba Nacional 68% & kakaopulver
Ingredienser
- Arriba Nacional 68%
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 17. Januar 2025
Mandel-frangipane med pære og hvid chockoladeganache
- Af Summerbird Organic 27. December 2024
Nytårsdessert 2024
- Af Summerbird Organic 20. December 2024
Julechokoladebar
- Af Summerbird Organic 13. December 2024
Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin