Verdens vildeste chokoladekage

Verdens vildeste chokoladekage

Af Summerbird Organic 7. Februar 2025

Ingredienser 

Chokoladebunde 

260 g hvedemel 

80 g kakaopulver 

10 g bagepulver 

5 g natron 

200 g brun farin 

250 g rørsukker 

Lidt salt 

5 æg 

2 æggeblommer 

180 g vindruekerneolie 

1,5 dl espresso  

240 g cremefraiche 18 % 


Chokolade-frosting

230 g mørk chokolade Arriba Nacional 68% 

2,5 dl sødmælk 

100 g rørsukker 

40 g kakaopulver 

Lidt havsalt 

30 g hvedemel 

80 g æggeblommer 

300 g smør 

20 g whisky (kan undlades)  

 

Whisky-sirup

50 ml whisky 

150 g sukker 

100 g vand. 

 

OBS. Opskriften passer til 10-12 personer. 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Chokoladebunde 

  • Pisk æg, æggeblommer og rørsukker stift. 

  • Under omrøring tilsættes olie og derefter espresso langsomt til æggemassen. 

  • Bland mel, natron, bagepulver og brun farin godt sammen. 

  • Vend melblandingen i dejen og vend derefter creme fraiche i. 

  • Fordel dejen i 2 velsmurte bageringe på ca. 18-20 cm i diameter. 

  • Bag kagerne ved 170 grader varmluft i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter.

    Kagen må gerne være klæg og svampet i midten. 

  • Lad kagen køle helt af på køkkenbordet. 

     

02

Chokolade-frosting

  • Kom 2 dl. sødmælk, sukker og kakaopulver i en gryde og varm op til lige under kogepunktet. 

  • Hak chokoladen fint. 

  • Pisk æggeblommer, hvedemel og salt godt sammen med 0,5 dl. sødmælk. 

  • Hæld den varme mælk over æggemassen og kom det hele tilbage i gryden. 

  • Varm cremen op til kogepunktet, mens der piskes konstant. 

  • Hæld cremen i en lufttæt beholder og køl den ned. 

  • Kom smørret i en røremaskine med en spartel og rør smørret glat og luftigt. 

  • Tilsæt den kolde creme, og pisk det hele igennem, så det er ensartet og luftigt.

  • Smag cremen til med whisky, hvis du ønsker lidt smagsmæssig kant. 

03

Whisky-sirup

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og bring i kog. 

  • Lad siruppen køle helt af inden anretning. 

04

Anretning

  • Opdel chokolade-frostingen i 3 lige store portioner.

  • Smør første portion frosting på den første bund, læg næste bund ovenpå og afslut med et lag af frosting.

  • Brug den tredje, og sidste portion af frostingen til at smøre siden af lagkagen glat og pænt op.

  • Herfra kan man pynte kagen som man ønsker. Det kun er fantasien, der sætter grænsen.

    Vi har valgt at bruge følgende pynt:
    Spåner af Amber Classic-chokolade.
    Spåner af mørk chokolade Arriba Nacional 68%.
    Spiraler af mørk chokolade Arriba Nacional 68%.
    Små oblater af mørk chokolade Arriba Nacional 68% & kakaopulver

05

Ingredienser

Se andre opskrifter