Product added to basket

Bæredygtighed 

Som fødevarevirksomhed er det et kernepunkt for os at tage ansvar for naturen. Hvis vi ikke passer på bier, blomster, jord og grundvand, mister vi grundlaget for at drive vores virksomhed. 

Bæredygtighed gennemsyrer vores tilgang til vores produkter, vores emballager og hele vores virksomhed. 

Rene økologiske produkter

Siden 2014 har alle Summerbirds produkter været 100 % økologiske. De består af rene råvarer, er fri for sprøjtemidler og dyrket med respekt for naturen.

Produkt

Økologi

Alle produkter er 100% økologiske

Emballagen cirkulerer

Vi bruger 85% genanvendt pap til vores yder- og forsendelsesemballage. 90% af vores gaveæsker er FSC-certificeret, det vil sige, at materialet er dyrket ved ansvarlig skovdrift, og 90 % af gaveæskernes plastindhold består af genanvendt plastik. Efter endt brug kan næsten al vores emballage sorteres og genanvendes.

Brug af genanvendt materiale

Vores mål er, at mere end 90% af den pap og plastik, vi bruger, skal være produceret af genanvendt materiale.

Genanvendeligt efter brug

Målet er at 100% af al vores emballage skal kunne sorteres til genanvendelse efter brug.

Ansvarlig drift

Vi arbejder fortløbende på at spare på ressourcerne og belaste klimaet mindst muligt. Hvert år måler vi vores direkte energiforbrug, og kompenserer for den CO2, vi udleder, ved at investere i nye solcelleanlæg, der producerer en tilsvarende mængde vedvarende energi.

Fra 2015 til 2020 har vi reduceret spildet i produktionen fra 6 % til 2,2 %.
Vi afsætter skallerne fra vores kakaobønner til økologisk haveflis. Vi sender plastikstøbeformene fra produktionen plastikgenbrug, og donerer ubrugt emballage til en frivillig forening.

 

Kompenserer CO2 forbrug

Hvert år måler vi vores direkte energiforbrug, og kompenserer ved investering i
nye solcelleanlæg, der producerer tilsvarende mængde vedvarende energi.

Madspild i produktion

Målet er, at råvarespild i produktionen reduceres til 2%.

En drøm

Summerbird blev grundlagt i 1986

Vores fundament var råvarerne. Hvorfor skulle man indtage en masse sprøjtegifte og tilsætningsstoffer for at nyde et stykke chokolade? Summerbird var ”only nature’s ingredients” – som vi skrev på vores første æske. Det var samtidig med, at det danske folketing sad og arbejdede på det, der skulle blive de første regler for økologi.

I 2012 stod jeg i Franciescos økologiske nøddeplantage i Piemonte. I græs til knæene med bier, sommerfugle og vilde blomster omkring mig. Skønheden var overvældende. Og i skarp kontrast til de golde, nedsprøjtede plantager, jeg lige var kørt igennem.

Bæredygtighed er en rejse i udfordringer, og kræver stædighed og ingeniørkunst. Men der er små sejre undervejs. Og midt i en lille økologisk plet på toppen af Piemonte gav hverdagens slidsomme arbejde med at leve op til økologimærker, regelsæt og kontrol så meget mening. Franciescos økologiske livsværk startede en drøm. En drøm om, at hele kloden kunne være økologisk om 30 år. Vi har taget de første store skridt.

FN verdensmål

Vi har valgt at have specielt fokus på disse verdensmål